Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podstawowa ochrona baterii nie dziala

(Temat utworzony: 17-04-2024 07:35 AM)
1528 Wyświetlenia
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Witam. Mam s23 ultra i próbowałem dzisiaj podstawowa ochronę baterii ale niestety nie działa:/ zostawiłem na noc na ładowarce i nie odcięło ładowania. Cała noc ładowało... na screenie jest wyłączona ochrona baterii ponieważ po zauważeniu że nie działa jak chce to wyłączyłem. 

image

Mighn
Big Cheese
Opcje
Ale ludzie uwielbiają wierzyć w mity i legendy, więc producenci idą im na rękę i dają różne dziwne funkcje w stylu ochrony baterii... gdzie realnie jedyną sensowną funkcją, jest ta, która odcina akumulator od ładowania podczas grania, ograniczając przegrzewanie się wszystkiego... cała reszta niewiele zmienia (jeśli cokolwiek)
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dokładnie. Wystarczy cofnąć się trochę wcześniej gdzie nie było żadnego ładowania do 85% które ma cudownie wydłużyć czas pracy na baterii, czy innych super ulepszeń. Mania ludzi to kupowanie oczami i wierzenie w to co gdzies coś jest napisane.
Members_gBmf91E
First Poster
Opcje

Hej, mam ten sam problem ale z nowym samsungiem s24 którego mam jakoś od tygodnia. Telefon ładuje non stop i utrzymuje 100 procent baterii pomimo iż mam włączoną ochronę. 

Dodam też że kolega _technik_ nie ma racji po przez pierwsze 3 dni mi działało i na wykresie było ladnie widać o której przestał się ładować a gdy rano wstałem telefon miał 97 procent.

Dodatkowo dzisiaj włączyłem opcje maksymalna czyli z ładowaniem do 80% a rano telefon miał 97... 

Udało Ci się już ten problem rozwiązać? Bo zastanawiam się czy nie oddać telefonu na gwarancji 

0 Like
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Niestety nie udało mi się tego rozwiązać. Ale chyba przyjdzie czekać na łaskę lub niełaske samsunga...
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_gBmf91E  ja na wersji s24 ultra mam ciągle ustawione ładowanie do 80% i nie przekracza tej wartości...

0 Like
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
To ustawienie do 80 procent działa u mnie... ale ta podstawowa niestety już nie... jak kolega napisał funkcja nie działa... kolega technik mówi że tak ma być ale niestety tak nie ma być... powinno być widać na wykresie odcięcie ładowania
0 Like
Members_gBmf91E
First Poster
Opcje

Totalnie już tego nie ogarniam,  wczoraj na noc ustawiłem opcje maksymalną czyli ładowanie do 80% i zadziałało super podczas gdy poprzedniej nocy ładował do 100 przy tej samej ustawionej opcji...

Musi być jakiś błąd w oprogramowaniu.

0 Like
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
No na to wygląda... trzeba zgłaszać może to naprawia
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Cześć. Czasami tak bywa, że po zmianie konfiguracji aplikacji działa ona po staremu tzn. tak jakby nic nie zostało zmienione. Wystarczy wyczyścić pamięć podręczną aplikacji i zaczyna ona działać ona zgodnie z oczekiwaniami (nowymi ustawieniami). Pamięć podręczna powinna być aktualizowana automatycznie w odpowiednim momencie ( np. po zmianie ustawień) przez samą aplikację. Czasami tak się nie dzieje i dopiero system automatycznie odświeża bufor np. przy uruchomieniu następnej aplikacji. Wyczyścić pamięć podręczną można ręcznie (opcja wyczyść pamięć we właściwościach apk) przeciągnięcie ekranu otwartej apk w dół (pojawia się symbol odświeżania), przy okazji restartu, resetu telefonu. Co do działania ochrony baterii to opcje podstawowa i maksymalna po pierwsze działają, po drugie ich wizualizacja na wykresie zachowuje się tak samo. Nie znaczy to, że jest to zrobione optymalnie - ja w każdym razie zrobiłbym to inaczej. Pewnych rzeczy tam nie ma (np. moment włączenia się ochrony vs powiadomienia na belce statusu są) ), pewne są zbędne (np. czekanie prawdopodobnie kilka tygodni aż coś zobaczę to absurd), niedokładne opisy i nazwy itd. Ponieważ nie sprawdziłem z różnych względów tego wszystkiego co bym chciał dlatego mogę tylko mówić o teorii którą mam. Nazwałem ją' Teoria interpretacji opcji bateria w aplikacji pielęgnacja urządzenia 😉 '. 

0 Like
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Jest to dziwne trochę bo kolega wcześniej napisał że widzial moment odcięcia ładowania i rzeczywiście zdarzało mu się odpiąć telefon z 97 procent a nie 100 po nocy i nagle coś się zmieniło...
0 Like