Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podłączenie telefonu bezpośrednio pod TV, bez używania oprogramowania Google! (np. kabel HDMI/USB-C)

(Temat utworzony: 24-01-2025 09:53 PM)
411 Wyświetlenia
qip
Explorer
Opcje

Witam wszystkich,

Mam problem, za pomocą HDMI chciałbym do różnych TV np. Philips, Sony, LG, (dwa posiadają Android 12, jeden nawet Google TV) najlepiej podłączyć bezpośrednio, Telefony Samsung: A52s, A53, S23FE.

Próbowałem kablem USB-C na HDMI, bezpośrednio otrzymać obraz na, ów TV, ale niestety tylko S23 bez problemu od razu wyświetla mi na każdym TV zawartość telefonu. (aktywne jest też, menu przełączania trybu USB - ikonka na górze lub opcje dewelopera). Pozostałe telefony A52s i A53, obydwa Android 14 i UI 6.1, nie reagują.

Czy ktoś może mi powiedzieć, o co chodzi? Wiem, że S23FE jest najnowszy, ale odnoszę wrażenie, że nie w tym tkwi problem, bo paroletni Huawei też działa bez problemu.

Dodam, że czytałem, że można to zrobić za pomocą Wi-Fi i Google TV, ale raz, że oglądanie filmów przy Full-HD to spory transfer danych (po kablu nic nie tracę na jakości i nic nie muszę kombinować z softem), dwa nie podoba mi się bardzo polityka firmy Google i wyłuskiwania/szpiegowania wszystkiego, z czym mają kontakt, w imię uzasadnionego interesu (Google TV wymaga aktywnego połączenia z siecią podczas pracy i generuje spory ruch sieciowy!)

Jeżeli ktoś może mi pomóc w konstruktywny sposób, to byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam.

0 Like
13 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Modele S23 posiadają MHL ( raczej jest to juz pod inną nazwa jako DEX) dlatego bez żadnego problemu współpracuje z Pana telewizorem przez kabel. Seria A juz MHL nie posiada, jak tez i DEX Niestety wgranie innego softu nic nie da, a jedynie uszkodzi urzadzenie.
Anessal
Voyager
Opcje
No i tak ponieważ mam rezerwowy sa54 po męczyłam się godzinę, myślałam że tałatajstwo nie będzie działać ale po przetestowaniu kilku apek, jak trudno znaleść w sklepie play, jednak się udało i film i jakąś telewizja idzie z obrazem
Trzeba było włączyć debugowanie USB ewentualnie w opcjach programistycznych domyślne USB przesyłanie obrazu i w czasie łączenia przez apkę ezcast (tylko ta) łączenie przez kabel, odesłało na szczęście do uprawnień i poszło kabel jest z 2019 jak ci potrzebne ja nie używam na razie 20250126_133458_1000021757_1737894953.jpg20250126_133321_1000021755_1737894814.jpg20250126_133321_1000021754_1737894813.jpg20250126_132940_1000021753_1737894646.jpg
0 Like
Anessal
Voyager
Opcje
Kiedyś podłączone i działało 😊 A teraz 5 uprawnień i mało, po ponownym połączeniu przestało działać potrzebowało jeszcze wyświetlania nad innymi apkami i działania w tle do tego ***** kabel USB c USB a - ja użyłam od zewnętrznego dysku ssd, a konfiguracja USB to opcje programistyczne debugowanie + domyślna konfiguracja USB ustawiona na ruter, a w ustawieniach rutera udostępnianie internetu za pomocą USB, no i działa 😮 i po co tyle główkowania😮
0 Like
Anessal
Voyager
Opcje
Najważniejsze apka to Ezcast tylko i wyłącznie nic innego
0 Like