21-03-2024 12:36 PM
Mam taki problem że wykupiłam kurs, którego notatki są strzeżone hasłem i znam to hasło ale jak próbuje po pobraniu otworzyć to w notatkach by móc po tym pisać to pokazuje się komunikat że rzeczy strzeżone hasłem nie mogą być odtworzone jako notatka. Przez przypadek raz udało mi się przekonwertować jedną z nich i normalnie mogę po tym pisać i przychodzę z pytaniem jak zrobić resztę?
21-03-2024 01:42 PM
@Domi2801 Otwórz tę notatkę/plik, wciśnij 3 kropki na górze po prawej stronie i wybierz opcję "Zapisz plik". Powinno Ci się udać zapisać notatkę jako nowy plik w którym będziesz mogła pisać. Ewentualnie, powinno dać się zdjąć hasło - trzeba wejść na notatkę, nacisnąć trzy kropki i w dolnej części menu kontekstowego jest kłódka. Być może jej naciśnięcie pozwoli Ci na wpisanie i usunięcie hasła.
21-03-2024 07:25 PM
Niestety jak naciskam 3 kropki to wyskakuje tylko że mogę zmienić widok strony. A jak wchodzę w plik to wyskakuje powiadomienie że jest to chroniony plik pdf tylko do odczytu. Tylko że jak otwieram go w Microsoft to normalnie mogę go edytowac. Problem jest tylko z notatkami samsung
22-03-2024 12:59 PM
@Domi2801 Może udałoby Ci się przekopiować jego zawartość w takim razie do innego pliku, który nie byłby chroniony bądź zduplikować? Duplikacji dokonuje się w notatkach po ich przytrzymaniu > Więcej > Duplikuj notatkę.
2 tygodni(e) temu
Możesz usunąć hasło za pomocą programu (kompletnie darmowa na Windows) PDFgear. Natomiast jeżeli po usunięci hasła wciąż pojawia się, że pdf jest chroniony i tylko do odczytu, to jeżeli masz Windowsa, wrzuć pliki do jakiegoś nowego folderu. Kliknij prawym na tym folderze -> Pokaż więcej opcji (jeżeli Windows 11) -> Właściwości (jako kolejny krok albo przy np. Windowsie 10) -> Zabezpieczenia -> Wszyscy -> Edytuj -> zaznacz "Pełna kontrola" -> OK -> OK. Skopiuj pliku na tablet/telefon i powinno się je dać edytować