Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pisanie w messengerze.

(Temat utworzony: 01-02-2024 06:23 PM)
2861 Wyświetlenia
Bubel25
Pathfinder
Opcje
Mam takie pytanko. Chodzi o pisanie w messengerze. Czy da radę to wyłączyć lub co to jest że np napiszę coś z kropką to wyskakuje takie coś jak na zdjęciu i jak dam wyślij to nie wysyłka napisu tylko jakiś komunikat.

image

PatrykF
Expert
Opcje

@Bubel25 Zreprodukowałem to tak jak Ty i faktycznie działa to w ten sposób. Wystarczy włączyć na Messengerze prywatną konwersację poprzez opcję "Przejdź do tajnej konwersacji" i bez względu na to jaką masz klawiaturę, wszystko co w jakikolwiek sposób przypomina link do strony internetowej będzie powodowało wyskoczenie takiego okna (nazywa się to link preview).

Wygląda na to, że pełne szyfrowanie wiadomości sprawia, że są zaciągane dane z linków, które dopiero wpisujemy (nawet, jeżeli link ten jest tylko błędem w pisowni). Czy da się coś z tym zrobić? Jedynie wyjść z szyfrowanej konwersacji.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PatrykF  dzięki za info 🙂

0 Like
Bubel25
Pathfinder
Opcje
A jak wyjść z danej szyfrowanej konwersacji? Bo ja już próbowałem to wyłączyć i na żaden sposób nie mogę.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Bubel25 Ja z testowym kontaktem mam dwie konwersacje, dlatego myślę, że musisz po prostu utworzyć nową zwyczajną konwersację wyświetlając profil i wysyłając prostą wiadomość.

0 Like
Bubel25
Pathfinder
Opcje
Robiłem tak i odrazu jest szyfrowana. Usuwałem kontakty i inne cuda.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Bubel25 Z tego co widzę, musiałbyś zupełnie usunąć czat i dopiero wtedy będziesz mógł go sobie utworzyć na nowo. Ja utworzyłem szyfrowaną konwersację dopiero po utworzeniu normalnej i mam dostępne obydwie - najwidoczniej, tworząc szyfrowaną jako pierwszą, blokujemy sobie dostęp do nieszyfrowanej. To nie pierwszy i nie ostatni raz, kiedy apka Messengera działa w dziwny sposób.

0 Like
Bubel25
Pathfinder
Opcje
Usuwałem na dwa takie sposoby. I za każdym jak wyszukiwałem osobę od nowa i zacząłem do nie pisas to już pokazywało że jest pełne szyfrowanie.20240206_145027_1000002231_1707227427.jpg
0 Like
kaniek
First Poster
Opcje
Hej, od jakiegoś czasu przy pisan przez messenger, w momencie jak postawie kropkę zamiast spacji wyświetla się szary prostokąt, czasami jest tam jakiś link albo po prostu to co wpisałem w tekście, stąd pytanie jak to wyłączyć, dziękuję z góry za pomoc.
0 Like
kaniek
First Poster
Opcje
Dokładnie o ten kwadrat nad wpisywanem tekstem1715369890156.jpg
0 Like
ftolu
Pioneer
Opcje
Twój problem jest po stronie messengera, tak to przynajmniej wygląda. Ja bym zainstalował ponownie aplikację bo wtedy ustawienia się zresetują.
0 Like