Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płatności zbliżeniowe/ NFC

(Temat utworzony: 04-11-2022 08:05 AM)
10730 Wyświetlenia
SimonSwan
Pioneer
Opcje
Podczas płatności zbliżeniowych przy włączonym NFC (S22+) nie mam żadnej informacji/uwagi o chęci potwierdzenia płatności = zazwyczaj jak chce się zapłacić zbliżeniowo to trzeba podać PIN lub potwierdzić biometrycznie. Ja u siebie czegoś takiego nie mam!

Czytałem na stronach, że w tym telefonie do płatności zbliżeniowych właśnie wystarczy tylko odblokowany ekran. Czy da się ustawić by jednak była blokada (przy odblokowanym ekranie) podczas płatności?

Szukam w każdych ustawieniach aplikacji, systemu, banku i nic nie znalazłem - Proszę o pomoc.

Bank PEKAO S.A.
107 Odpowiedzi
Donayo
Voyager
Opcje
Tak, mam wybraną apkę Millennium i odznaczoną opcję płacenia otwartą aplikacją.
0 Like
Mitschel
Voyager
Opcje
Ja mam zaznaczony portfel google, mimo, że mam aplikację bankową. Może tu jest problem?
0 Like
Donayo
Voyager
Opcje
No, ale ja nie płacę Portfelem Google, bo nie współpracują z Millennium.
0 Like
Jacol4
Explorer
Opcje
Też miałem dziś problem z płaceniem. Ale aktywowałem w apce millenium płatności apce zbliżeniowe blik i myślę że to był problem choć jeszcze nie sprawdziłem w praktyce czy podziałało. Daj znać czy miałeś to zaznaczone
0 Like
Donayo
Voyager
Opcje
Mam włączone płatności kartą, nie Blikiem. Zmiana na Blik zresztą nic nie daje. Płatność się po prostu nie aktywuje po zbliżeniu telefonu do terminala. Dostałem informację, że na S22 w połączeniu z apką Millennium jest podobnie, więc chyba czas przenieść główne konto gdzie indziej. Gdyby tylko współpracowali z GP, nie byłoby problemu.
0 Like
Donayo
Voyager
Opcje
Update:
Poprzez Millennium nie mogę zapłacić zbliżeniowo ani kartą, ani Blikiem.
Poprzez Portfel Google mogę płacić jak chcę i czym chcę.
Wychodzi na to, że czas zmienić bank, bo coś się gryzie w połączeniu Samsung > apka Millennium.
0 Like
Donayo
Voyager
Opcje
Update2:
Otworzyłem konto w nowym banku, skonfigurowałem płatności Blik i lipa, zero reakcji telefonu. Pogrzebałem w ustawieniach płatności, odznaczyłem to wszystko i sukces, płatność Blik bez problemu. Co najlepsze, płatności Millenium również działają 😂Screenshot_20230308_191856_Settings_1000004262_1678299536.jpg
Diorek
Journeyman
Opcje
Mam ten sam problem.
0 Like
Diorek
Journeyman
Opcje
Od tygodnia zauważyłem, iż nie mogę płacić w telefonie za pomocą NFC tak jakjakby w ogóle nie wykrywa. Przesyłam caly czas było wszystko do rzeczy nic nie zmieniałem. 
0 Like
Melodos
Pathfinder
Opcje
Diagnostyka zrobiona? Antena NFC działa poprawnie?
0 Like