Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Otwieranie MMS

(Temat utworzony: 24-03-2022 06:32 PM)
379 Wyświetlenia
rys3
Pathfinder
Opcje
Telefon na dwie karty, Orange i t mobile. Gdy przychodzi MMS np. zdjęcie na orange to jest od razu otwarty  gdy na t mobile to jest strzałka z rozmiarem zdjęcia i komunikatem pobierz i że wiadomość wygasa za jakiś czas. Można to gdzieś zmienić żeby się automatycznie pobierało????
14 Odpowiedzi
Dariusz2000
Troubleshooter
Opcje
aplikacja Wiadomości -> trzy kropki -> Ustawienia ->Więcej ustawień -> MMS -> Pobieranie automatyczne -> Włącz
0 Like
rys3
Pathfinder
Opcje
Jest włączone tak samo do jednej i drugiej. Ale t mobile nie otwiera automatycznie Screenshot_20220324-191235_Messages_11445_1648145556.jpg
0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@rys3  Posiadasz brandowane urządzenie?

0 Like
rys3
Pathfinder
Opcje
Nie. Telefon z Media Markt.
0 Like
Winniczek
Voyager
Opcje
Mam to samo karty Orange i Plus. Pobiera automatycznie tylko dla tej karty króra obsługuje dane komórkowe.
0 Like
rys3
Pathfinder
Opcje
Już też do tego doszedłem. Jeżeli zmieniłem dane komórkowe na tą drugą sieć to otwiera a ta pierwsza nie, i tak na odwrót. Trudno trzeba przywyknąć
0 Like
termistor
First Poster
Opcje
Ale to nie jest coś z czym można się pogodzić (każdorazowe przełączenia sieci do danych). Ktoś znalazł na to rozwiązanie?
0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@termistor  masz włączoną opcję "Dwie karty SIM zawsze włączone"?
Ustawienia> Połączenia> Menedżer kart SIM> Więcej ustawień karty SIM> Dwie karty SIM zawsze włączone.

Amanda2904
Journeyman
Opcje
Mam problem jeżeli przychodzi mi jakieś zdjęcie w aplikaci wiadomości to muszę je pobrać i włączyć dane komórkowe