Witam. Czy istnieje jakikolwiek sposób, by przywrócić nieopatrznie usunięty tekst w notatce podczas edycji? Spróbuję dokładnie opisać problem. Posiadam Samsung Galaxy A21s. W czwartek między 3 a 4 w nocy dopisywałem coś w istniejącej od wielu miesięcy notatce, niestety zasnąłem w trakcie. Po obudzeniu odblokowałem telefon, aby dokończyć pisanie i spostrzegłem, że co prawda notatka jest nadal w stanie edycji (kursor migał), ale zamiast obszernego tekstu zawiera tylko zrzut ekranu ze schowka i wciśnięty po nim Enter. Skorzystałem z opcji Cofnij, dotykając małej strzałki po prawej w pasku narzędzi, przekonany, że stan wyjściowy powróci. Enter i screen, owszem, zniknęły, ale tekst się nie pojawił - notatka była pusta. Jestem na 99% pewien, że wtedy strzałka była już wyszarzona (co zrozumiałem tak, że w tej edycji jedynymi operacjami było wstawienie screena i entera). Wyszedłem z notatki, zapisała się i pomyślałem, że przywrócę ją z kopii zapasowej. Od razu wyłączyłem wifi, dane komórkowe i synchronizację. Kopie mam zarówno w Samsung Cloud, jak i na Dysku Google. Obie utworzyły się 08.02.2023 ok. 14:30, więc kilkanaście godzin wcześniej. Bojąc się, że zrobię coś nie tak, skontaktowałem się z przyjaciółką po informatyce. Zadawałem mnóstwo pytań, więc zanim uzyskałem odpowiedzi, nastała sobota, sam też miałem inne obowiązki. Chciałem się zabrać za to w sobotę, jednak źle się poczulem. Podłączyłem telefon do ładowarki, bo miał 1% i poszedłem spać. Niestety nie wyłączyłem wifi (a przez te 3 dni pilnowałem tego internetu przy ładowaniu jak oka w głowie). Wiem, koszmarny błąd, bo backup tworzy się po 2h bezczynności i ładowania przy włączonym wifi (tak podaje Google w ustawieniach kopii). Rano zobaczyłem, że kopia Google powstała ok. 4:30. Niestety z backupem Samsung stało się to samo (nie pomyślałem, że dla tej chmury też muszą być spełnione te same warunki). Otworzyłem ustawienia synchronizacji Notatek Samsung w tej chmurze - ostatnia była 09.02.2023 o 3:34. Za radą przyjaciółki pobrałem tę aplikację na Windowsa i dokonałem synchronizacji, niestety pojawiła się notatka już zmieniona. Doszedłem do wniosku, że był to stan z 3:34, więc najprawdopodobniej wtedy "zniszczyłem" pierwotną zawartość notatki. Przypuszczam, że ciąg zdarzeń był następujący: kliknąłem niechcący Zaznacz wszystko, wkleiłem na miejsce tekstu screen (używam klawiatury Gboard, gdzie ostatni element schowka po zaznaczeniu pojawia się tuż pod polem tekstowym), wcisnąłem enter i zamknąłem notatkę, tym samym ją zapisując (wtedy się zsynchronizowała), po czym znów otworzyłem i w takim stanie została do rana. Przepraszam za długi post, to mój pierwszy, poza tym jestem załamany, bo ta notatka była niezwykle ważna, oddałbym wszystko za chociaż jej część... Czy byłbym w stanie uporać się z tym sam? Czy lepiej udać się osobiście do informatyka? A może jakiś serwis? Błagam o pomoc!