Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Odbieranie połączeń/powiadomień poprzez dotknięcie, a nie przeciągnięcie słuchawki

(Temat utworzony: 15-04-2019 09:24 PM)
38456 Wyświetlenia
Usuallyk
Apprentice
Opcje

Dobry wieczór ! Zastanawiam się nad jedna rzecza, jeszcze do niedawna w moim samsungu s9 była opcja żeby odbierać połączenia np poprzez tylko dotknięcie sluchawki A nie przeciąganie. Tak samo z wyłączeniem powiadomień i budzikiem. Po przedostatniej aktualizacji ta funkcja mi się wyłączyła i nie mogę jej znaleźć. Czy jest ona jeszcze dostępna (jeśli tak to gdzie) czy Samsung po aktualizacji ja usunął?
Pozdrawiam :smiling-face:

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Usuallyk, Ustawienia --> Dostępność --> Interakcja i możliwości manualne --> Menu asystenta włącz --> Menu asystenta --> Przeciągnij jednym dotknięciem włącz:

Screenshot_20190415-221300_Accessibility.jpgScreenshot_20190415-221304_Accessibility.jpg1123.jpg

Włączenie tej funkcji pozwala na odbieranie, odrzucanie połączeń, alarmów i alertów za pomocą pojedyńczego dotknięcia.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

12 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Usuallyk tak to teraz wygląda w android Pie. Naciskamy i przesuwamy.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Usuallyk, Ustawienia --> Dostępność --> Interakcja i możliwości manualne --> Menu asystenta włącz --> Menu asystenta --> Przeciągnij jednym dotknięciem włącz:

Screenshot_20190415-221300_Accessibility.jpgScreenshot_20190415-221304_Accessibility.jpg1123.jpg

Włączenie tej funkcji pozwala na odbieranie, odrzucanie połączeń, alarmów i alertów za pomocą pojedyńczego dotknięcia.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Usuallyk, ewentualnie możesz ustawić w przypadku połączeń odbieranie za pomocą klawisza zwiększania głośności a kończenie przy użyciu klawisza zasilania. Aby to zrobić przejdź kolejno do: aplikacja Telefon > trzy kropki w po prawej stronie > Ustawienia > Odbieranie i kończenie połączeń.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@kamil40013 no to mnie zaskoczyłeś :winking-face: przyznam, że nigdy nie wchodziłem w te ułatwienia dostępu, bo czuję się jeszcze młody i w pełni sprawny. :grinning-face-with-one-large-and-one-small-eye::face-with-tears-of-joy: :face-with-tears-of-joy::face-with-tears-of-joy:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Usuallyk
Apprentice
Opcje
To chyba właśnie to ! Bardzo dziękuję :smiling-face:
mario741
First Poster
Opcje

Szkoda że Samsung "uśmiercił" to udogodnienie w nowszych wersjach Android Pie. Android 10 - zostało ślizganie palcem z tych "najwygodniejszychy" opcji odbierania i kończenia połączeń. Giną wygodne funkcje na korzyść wodotrysków. Gdzie się np. podział "Auto Redial" przy zajętości numeru?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mario741, Napisz, jaki posiadasz telefon oraz dokładną wersję oprogramowania. Sprawdziłem na Androidzie 9, 10 One UI 2.5 oraz 11 One UI 3.1 i na każdym z nich jest dostępna funkcja zamieniająca konieczność przesunięcia na pojedyncze dotknięcie. W zależności od wersji oprogramowania nazwa tej funkcji może się różnić.

One UI 3.1One UI 3.1

Dareck
Navigator
Opcje
Witajcie gdzie w Samsungu s 21 ultra włączyć funkcję jak ktoś dzwoni żeby połączenie było na całym ekranie i odbierać przeciagnieciem u dołu.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dareck,

Aplikacja Telefon --> 3 kropki --> Ustawienia --> Wyświetlanie połączenia podczas używania aplikacji --> Pełny ekran

Screenshot_20210409-194340_Call settings.jpg