Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Obrócone zdjęcia na messenger

(Temat utworzony: 29-01-2023 07:40 PM)
485 Wyświetlenia
TomaszDurlej
Explorer
Opcje

Hej, Od jakiegoś miesiąca czasu mam problem ze swoim S20 FE 5G i aplikacją Messenger. Robiąc zdjęcia przez aplikację, zdjęcie nawet robione standardowo pionowo "z ręki" obracają się o 90 stopni. Aktualizacja systemu, reinstall aplikacji messenger nic nie pomogło. Dodam, że robiąc zdjęcia aparatem i w innych aplikacjach wszystko jest ok. 

#obróconezdjęcia #messenger #s20fe5g

83 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@raprezezrana  czy upewniłaś się że urządzenie jest trzymane w pionie? Sprawdzam u siebie ale zdjęcie wykonywane jest prawidłowo 🤔

raprezezrana
Explorer
Opcje
Tak, telefon jest w pozycji pionowej, robie zdjęcie normalnie i po zrobieniu automatycznie się obraca do poziomu.
Automatycznie obracanie wyłączone.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@raprezezrana  spróbuj zresetować aplikacje poprzez wyczyszczenie danych: 

Ustawienia->Aplikacje->Messenger->Domyślna Pamięć->Wyczyśc Dane. 

0 Like
raprezezrana
Explorer
Opcje
Nie chce tego robić, wykasują mi się wszystkie wiadomości i wyloguje mi konto. Wolałbym tego nie robić. Wyżej ktoś to robił i chyba nie pomogło.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@raprezezrana  wiadomości się nie usuną,  ewentualnie trzeba będzie się ponownie zalogować co pójdzie bardzo szybko jeżeli na telefonie jest aplikacja facebook

Crodo
First Poster
Opcje
U mnie też ten problem występuje. I również na S20FE. Ehh.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Crodo, kolega @TomaszDurlej napisał, że w jego przypadku aktualizacja rozwiązała problem. Dodatkowo możesz skorzystać z innych wskazówek w tym wątku.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

TomaszDurlej
Explorer
Opcje
Od wczoraj jeszcze mam problem z wysyłaniem w ogóle zdjęć przez Messenger. Czyszczenie danych pomaga, mogę przesłać jedno zdjęcie lub jedno nagranie lub jeden gif i tyle. Więcej nie wyśle. Pojawia się w rozmowie ale kropka wysyłania jest pusta i obraz się nie wysyła.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@TomaszDurlej, zrób zabiegi Wipe Cache Partition oraz Repair Apps: https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

TomaszDurlej
Explorer
Opcje
Bardzo dziękuję za wskazówki ale nie pomoglo.
0 Like