Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Obrócone zdjęcia na messenger

(Temat utworzony: 10-07-2022 11:33 AM)
14860 Wyświetlenia
TomaszDurlej
Explorer
Opcje

Hej, Od jakiegoś miesiąca czasu mam problem ze swoim S20 FE 5G i aplikacją Messenger. Robiąc zdjęcia przez aplikację, zdjęcie nawet robione standardowo pionowo "z ręki" obracają się o 90 stopni. Aktualizacja systemu, reinstall aplikacji messenger nic nie pomogło. Dodam, że robiąc zdjęcia aparatem i w innych aplikacjach wszystko jest ok. 

#obróconezdjęcia #messenger #s20fe5g

Przejdź do rozwiązania
83 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@TomaszDurlej, a próbowałeś reinstalację aplikacji? Po ponownym zainstalowaniu uruchom ponownie telefon. Jeśli nie pomoże, to ja bym poczekał na kolejną aktualizację aplikacji, zazwyczaj tego typu problemy w przypadku produktów Meta są wyłącznie po stronie aplikacji, a nie telefonu.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
TomaszDurlej
Explorer
Opcje
Owszem kilkukrotnie.
Obecnie zauważyłem że po wyczyszczeniu danych apki mogę wysyłać zdjęcia dopóki nie zamknę aplikacji poprzez przycisk "zamknij wszystko" z menu trzech pionowych kresek 😅 Nie rozumiem co się dzieje.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TomaszDurlej, wygląda na błąd po stronie aplikacji Messenger. Zaczekaj na kolejną aktualizację zgodnie z tym co napisał @OleksiiA.

Members_XU07Pbc
First Poster
Opcje

Miałem to samo pomogła aktualizacja messengera 

( sklep play - messenger -  aktualizuj) 

0 Like
TomaszDurlej
Explorer
Opcje
Nie ma żadnej aktualizacji w tym momencie
0 Like
polkm2000
First Poster
Opcje
U mnie ten sam problem
xDawidos
Journeyman
Opcje
Niedawno kupiłem s20 fe 5G. Podczas używania aplikacji messenger jak robię zdjęcie to automatycznie obrsca się na tryb poziomy. Próbowałem pod różnymi kątami ale efekt jest ciągle ten sam. Czytałem na forum, że podobny problem występował jednak aktualizacja naprawiła wszystko. Niestety u mnie nic nie zmieniło a przyznam że to trochę upierdliwe.
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, czy próbował Pan wyczyścić dane aplikacji?

Proszę wejść-> Ustawienia-> aplikacje-> messenger -> pamięć domyślna -> wyczyścić dane
xDawidos
Journeyman
Opcje
Tak, próbowałem i nie pomogło.
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Można jeszcze spróbować wykonać zabieg Repair Apps.

Instrukcja jest podana w odnośniku, a dokładniej w komentarzu @Kacper2

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Jeśli to już nic nie da, to pozostaje czekać na aktualizację poprawkową od samego dewelopera