Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie można wysłać wiadomości mms z domyślnej aplikacji

(Temat utworzony: 17-01-2020 05:33 PM)
14474 Wyświetlenia
slusar_o2
Journeyman
Opcje

S10e dual sim. Mam problem z domyślną aplikacją do wysyłania wiadomości. Nie umiem wysłać mms'a. Odbieram wiadomości normalnie, wszystkie APN'y konfigurowałem po kilka razy i z pomoc konfiguratorów operatorów (T-mobile i Play) jak i ręcznie. Kasowałem dane aplikacji, włączałem aplikacje i wyłączałem. Resetowałem telefon. Nic nie pomaga. 

Co ciekawe mms'y można normalnie wysyłać przy pomocy googlowskiej aplikacji "wiadomości", tylko chciałbym korzystać z tej domyślnej. 

Jakieś sugestie?

Screenshot_20200117-172253_Messages.jpg

0 Like
112 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@pisi zajrzyj na priva, wysłałem Ci odpowiednią wiadomość.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
LukaszPiatek
First Poster
Opcje

Mam bardzo podobny problem. Po prostu nie mam możliwości dodania MMS z poziomu dedykowanej aplikacji Wiadomości a także z np z poziomu Galerii gdzie mogę udostępnić zdjęcie każdą możliwą drogą oprócz aplikacji Wiadomości.

SAOMC_SM-G973F_OVF_VDF_QQ_0014
RF8N116C5BP

VDF/VDF-VDF/VDF

Pomoże ktoś?

Dodam jeszcze, że z zewnętrznej aplikacji do sms/mms wiadomości mms wychodzą i przychodzą

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@LukaszPiatek po tym co wstawiłeś widać, że telefon nie jest przeznaczony na nasz rynek. Stąd problem.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
LukaszPiatek
First Poster
Opcje

Do się to naprowić zmianą wersji oprogramowania czy jestem skazany na zewnętrzną aplikację?

Jakieś inne nieudogodnienia wiążą się z tym, że telefon nie jest na nasz rynek?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@LukaszPiatek Można, to naprawić jak czujesz, się na siłach napisz do mnie wiadomość prywatną.

Przemo23
First Poster
Opcje
Tez nie moge wysylac mms-ow z tel s10plus wczesniej mialem w play i bylo ok tetaz mam tel w plusie i nie mozna wyslac mmsa
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Przemo23  Napisz, czy telefon masz od operatora, czy zakupiłeś na wolnym rynku ?

Przemo23
First Poster
Opcje
Tel kupiony w media markt w holandii a onecnie jestem w niemczech i mam polski nr z plusa
0 Like
Przemo23
First Poster
Opcje

Tel mam kupiony w media markt w holandii u uzywam go teraz w niemczech i mam polski nr z plusa ogolnie wszystko dzialalo ale tydz temu mialem nowa altualizacje i od tej pory nie mozna wyslac mmsa dosac Gifu 

0 Like
Przemo23
First Poster
Opcje

nawet jak chce zaznaczyc zdjecie i udostepnic to w tych aplikacjach nie ma zadnej ikonki wiadomosci 

0 Like