Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie można wysłać wiadomości mms z domyślnej aplikacji

(Temat utworzony: 17-01-2020 05:33 PM)
14482 Wyświetlenia
slusar_o2
Journeyman
Opcje

S10e dual sim. Mam problem z domyślną aplikacją do wysyłania wiadomości. Nie umiem wysłać mms'a. Odbieram wiadomości normalnie, wszystkie APN'y konfigurowałem po kilka razy i z pomoc konfiguratorów operatorów (T-mobile i Play) jak i ręcznie. Kasowałem dane aplikacji, włączałem aplikacje i wyłączałem. Resetowałem telefon. Nic nie pomaga. 

Co ciekawe mms'y można normalnie wysyłać przy pomocy googlowskiej aplikacji "wiadomości", tylko chciałbym korzystać z tej domyślnej. 

Jakieś sugestie?

Screenshot_20200117-172253_Messages.jpg

0 Like
112 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@slusar_o2 mamy już kilka wątków na forum na ten temat. Problem jest z siecią Play, która nie obsługuje wiadomości MMS w wielkości pliku w jakiej obecnie przygotowuje ją telefon do wysłania.

W przypadku Play'a nie pójdzie wiadomość większa niż 300kB. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
slusar_o2
Journeyman
Opcje

A to przepraszam, szukalem ale nic nie znalazłem. U mnie problem występuje jednak również w T-mobile na drugiej karcie.

Dziwne jest, że na googlowskiej wszystko działa, ale obsługa dualsim jest na niej tak ułomna, że szkoda gadać.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@slusar_o2 na zewnętrznych aplikacjach będzie działać, bo te kompresują pliki wiadomości do/lub poniżej 300 kB.

Czyli to, o czym wcześniej napisałem.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
xmajura
Journeyman
Opcje

Nie wiem, czy sprawa mms została rozwiązana, ale mam ten sam problem, przy czym w sieci T-Mobile i Orange. Wcześniej wszystko działało.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@xmajura  Problem jest przy dual sim?

0 Like
xmajura
Journeyman
Opcje

Tak, telefon ma 2 karty. MMS nie przychodzi na żadną z nich, jak i  nie można nawet utworzyć MMS.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@xmajura  A na jednej karcie?

0 Like
xmajura
Journeyman
Opcje

Niestety, na jednej karcie, czy to T-Mobile, czy Orange - to samo. Aplikacja zwyczajnie wydaje się nie obsługiwać MMS, chociaż jakiś czas temu nie było z tym problemu. Nie wiem o co chodzi.

Wcześniej, kiedy pisałem dużo tekstu, jako SMS, po przekroczeniu maksymalnej ilości znaków zamieniał się w MMS, teraz wskazuje, że osiągnięto maksymalną liczbę znaków.

0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@slusar_o2

Wejdź w ustawienia > telefon – informacje > informacje o oprogramowaniu > Wersja opr. Dost Usług.  Spradź czy nie masz przypadkiem PHN(holenderskie XEO) w pierwszej pozycji.

0 Like