Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie można wysłać wiadomości mms z domyślnej aplikacji

(Temat utworzony: 17-01-2020 05:33 PM)
14481 Wyświetlenia
slusar_o2
Journeyman
Opcje

S10e dual sim. Mam problem z domyślną aplikacją do wysyłania wiadomości. Nie umiem wysłać mms'a. Odbieram wiadomości normalnie, wszystkie APN'y konfigurowałem po kilka razy i z pomoc konfiguratorów operatorów (T-mobile i Play) jak i ręcznie. Kasowałem dane aplikacji, włączałem aplikacje i wyłączałem. Resetowałem telefon. Nic nie pomaga. 

Co ciekawe mms'y można normalnie wysyłać przy pomocy googlowskiej aplikacji "wiadomości", tylko chciałbym korzystać z tej domyślnej. 

Jakieś sugestie?

Screenshot_20200117-172253_Messages.jpg

0 Like
112 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Pozostaje ponowne wgranie systemu na nowo wiąże się z utratą wszystkich danych oraz aplikacji.

Members_SFHqI72
First Poster
Opcje

ok. dzieki - myslalem, ze uda sie tego uniknac 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_SFHqI72  Można skontaktować się z operatorem aby zresetował kartę SIM.

Piotr Baraniak
Student
Opcje

Cześć. Mam identyczny problem w S20FE, ale nie znalazłem dedykowanego wątku. Telefon jest służbowy, w sieci Plus, przysłany przez Vodafone faktycznie z Holandii, ale nie wiem gdzie skonfigurowany. Wersja softu dostawcy usług to SAOMC_SM-G780G_OXM_VDF_12_0007, VDF/VDF, VDF/EUX/VDF. Pozostałe objawy takie same: całkowity brak obsługi MMSów w aplikacji domyślnej, w Google Wiadomości problemu nie ma.
Będę wdzięczny za wskazówki. Z góry dziękuje i pozdrawiam, PB

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Niestety występuje konflikt w przypadku fabrycznej aplikacji Wiadomości podczas używania telefonów pochodzących z Holandii. Pozostaje korzystać z aplikacji przygotowanej przez Google.

Piotr Baraniak
Student
Opcje

Cześć nismo, dzięki za odpowiedź. Czy tzn. że te rozwiązania, które Ty i Szewcu72 stosowaliście względem S10, wobec S20 już nie działają?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Piotr Baraniak, dokładnie tak. W nowszych telefonach zmiana wariantu nie jest już możliwa do wykonania w warunkach domowych. Serwisy również nie podejmują się wykonywania tego typu usługi.

Piotr Baraniak
Student
Opcje

Rozumiem. Trudno. Google Wiadomości nie są w zasadzie takie złe :smiling-face: 

Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam!

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Proszę bardzo. Gdyby pojawiły się dodatkowe pytania to pisz śmiało.

0 Like
pmrx
First Poster
Opcje

@mirudo24  napisał(a):

W nowszych telefonach zmiana wariantu nie jest już możliwa do wykonania w warunkach domowych. Serwisy również nie podejmują się wykonywania tego typu usługi.

Z racji natłoku i zmienności w czasie wersji telefonów, systemów, CSC i regionów chciałbym się upewnić: czy w poniższej konfiguracji sprzętowo-programowej (S20+, Vodafone NL) uaktywnienie obsługi MMS w domyślnej aplikacji jest możliwe?

ATSD - jakie jest w ogóle uzasadnienie tego, że w holenderskich wersjach MMSy nie są obsługiwane?Screenshot_20240503_140940_Settings.jpg

0 Like