21-10-2018 02:18 PM – ostatnio edytowany 14-06-2020 11:07 PM przez EwaK
Cześć, kiedyś była promocja na 100gb miejsca w chmurze Microsoftu, czy jeżeli zmieniłem telefon to zadziała ta promocja na tym samym koncie?
Na chwilę obecną to konto jest zablokowane do 2019 roku, później się usuwa. Przy kliknięciu dodaj 100gb do konta jest napis, że oferta się realizuje i nic poza tym. Jakiś pomysł? Note 8.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
21-10-2018 07:58 PM — edytowano 21-10-2018 08:01 PM
Hej @Grzesiu7,
Pakiet 100GB jest dostępny jednorazowo na dane konto. Pomimo zakupu drugiego telefonu, nie uda się przedłużyć oferty promocyjnej.
Więcej info:
"Is the user still eligible for the extra storage, if upgrade to an eligible new Samsung device or purchase more than one eligible device?
The 100 GB Samsung offer can only be applied once to a given Microsoft account. So if a user purchases another device, they would not be able to get an additional 100 GB."
21-10-2018 08:35 PM
Wystarczyło napisać na live chat do microsoftu. Mój błąd, że uderzyłem z tym od razu do samsunga, ale przynajmniej inne osoby znajdą rozwiązanie.
Dowiedziałem się, że do oferty przysługuje tylko jeden adres email.
Dlatego w moim przypadku nie dodało bonusowej przestrzeni do konta, ponieważ próbowałem aktywować na tym samym koncie onedrive co poprzednim razem.
Więc założyłem nowe konto i bez problemu mam w/w bonus. + odblokowali mi stare konto na okres jednego miesiąca.
Teraz tak czytam regulamin (przypadkiem znalazłem na telefonie) : ''Limit: 1 realizacja oferty na osobę/konto/urządzenie"
21-10-2018 02:38 PM
A pytaleś się Microsoftu?
21-10-2018 04:30 PM
Nie pytałem się. Wysłałem zapytanie na messengerze do Samsunga i odesłano mnie tutaj.
21-10-2018 04:52 PM — edytowano 21-10-2018 04:55 PM
Tylko że usługe masz od Microsoftu a nie od Samsunga https://onedrive.live.com/about/pl-pl/
21-10-2018 07:54 PM
To prawda, przypuszczałem, że ktoś już mógł mieć taki problem. No nic, napiszę do nich i zobaczymy. Najwyżej dopiszę post z rozwiązaniem
21-10-2018 07:58 PM — edytowano 21-10-2018 08:01 PM
Hej @Grzesiu7,
Pakiet 100GB jest dostępny jednorazowo na dane konto. Pomimo zakupu drugiego telefonu, nie uda się przedłużyć oferty promocyjnej.
Więcej info:
"Is the user still eligible for the extra storage, if upgrade to an eligible new Samsung device or purchase more than one eligible device?
The 100 GB Samsung offer can only be applied once to a given Microsoft account. So if a user purchases another device, they would not be able to get an additional 100 GB."
21-10-2018 08:35 PM
Wystarczyło napisać na live chat do microsoftu. Mój błąd, że uderzyłem z tym od razu do samsunga, ale przynajmniej inne osoby znajdą rozwiązanie.
Dowiedziałem się, że do oferty przysługuje tylko jeden adres email.
Dlatego w moim przypadku nie dodało bonusowej przestrzeni do konta, ponieważ próbowałem aktywować na tym samym koncie onedrive co poprzednim razem.
Więc założyłem nowe konto i bez problemu mam w/w bonus. + odblokowali mi stare konto na okres jednego miesiąca.
Teraz tak czytam regulamin (przypadkiem znalazłem na telefonie) : ''Limit: 1 realizacja oferty na osobę/konto/urządzenie"