Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem ze zmianami kolorów filmów

(Temat utworzony: 19-02-2024 11:19 PM)
984 Wyświetlenia
Krisek12
Explorer
Opcje
Mam problem z użyciem filmów nagranych S24U. Konkretnie problem występuje przy nagraniach w trybie ultra HD - po przesłaniu filmu jako plik przez 
- onedrive
- zdjęcia Google
- dysk Google
- mail 
- plik w Telegramie
czy przesłaniu filmu na messengera kolory same się zmieniają na dwa sposoby. Film staje się wyszarzony (jakby była jakaś szarą nakładka) albo staje się prześwietlony(jakby była mega podbita jasność) kolory bardzo odbiegają od oryginału. Na telefonie jak odtwarzam film wszystko wygląda tak jak powinno, jak tylko wyślę na komputer albo na inny telefon to automatycznie zmiana kolorów jest taka, że film nadaje się do kosza. 
Pytanie o co chodzi i jak naprawić ten problem, bo filmy są mi potrzebne do pracy a nie nagram już innych, bo to ujecia z eventu.
6 Odpowiedzi
Fallorise
Explorer
Opcje
Dziwne bo zauważyłem że pare osób to zglaszało.
U mnie na messenger, tradycyjnie nagranie sie kompresuje i jest mniej ostre, ale kolory zachowuje identyczne
I na dysk google też wszystko takie same.
Dziwne
A te przesłane nagrania oglądasz na laptopie lub innym monitorze czy telefonie na którym nagrałeś to?

0 Like
Selixo
Hotshot
Opcje
Nagrywaj w formacie h.264, a nie hevc i problemu nie będzie. Wiele portali sobie nie radzi z hevc i do tego jeszcze z hdr.
Members_yKaUv6M
First Poster
Opcje

Niestety nic nie pomogło, video po przesłaniu na SIGNALu dalej pozostaje jakby szarawe i mniej kolorowe.

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_yKaUv6M A czy próbowałeś przesłać je najpierw na komputer, a później z komputera na maila etc. ?
Być może to sam proces wysyłki psuje coś przy filmie?

0 Like
Members_T3Y2SgT
First Poster
Opcje
Ja w moim s22 ultra przy nagrywaniu wideo mam przejaskrawione i zbyt nasycone kolory. Przy fotografi jest normalnie ...
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_T3Y2SgT Zobacz, czy nie masz włączonego w ustawieniach HDRu. To on najczęściej odpowiada za zwiększenie nasycenia i jaskrawości nagrywanych wideo.