Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Masowy zapis zdjęć z MMS do folderu

(Temat utworzony: 06-04-2023 01:07 PM)
366 Wyświetlenia
Isadorian
Voyager
Opcje
Cześć,
Czy znacie sposób na extrakcję wszystkich zdjeć z wiadomości MMS?
Aktualnie mam ok 3000 wiadomości i zapisywaie zdjęć pojedynczo nie wchodzi w grę.
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Isadorian
Voyager
Opcje
Wielkie dzięki, co prawda aplikacja nie udostępnia takiej funkcjonalności ale poradzilem sobie troszeczkę "na około":
- wyeksportowalem sms/mms do pliku .xml
- obrobiłem plik w np++ i oskryptowałem wyciąg zakodowanyxh zdjęc z tagu data=""
- kolejny skrypt w np++ do zapisu do oddzielych plików z rozszerzeniem wskazanym w ct=

Trochę to było upierdliwe -ale zadziałało.

Thx za podpowiedź

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Isadorian W systemie nie ma żadnych opcji za to odpowiadających. Musiałbyś szukać aplikacji zewnętrznych w sklepie Play.

Isadorian
Voyager
Opcje
Zgadza się, dlatego założyłem wątek. Do tej pory nie udało mi się znaleźć żadnej sensownej aplikacj w sklepie googla i samsunga.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Nie ma takiej niestety możliwości, dlatego że kazda wiadomość moze być od innego nadawcy, więc załączniki musimy wybierać ręcznie do zapisu.
Marszal1983
Helping Hand
Opcje
Sms backup & restore. Ma sporo funkcji ale czy to 🤔 sprawdź
Rozwiązanie
Isadorian
Voyager
Opcje
Wielkie dzięki, co prawda aplikacja nie udostępnia takiej funkcjonalności ale poradzilem sobie troszeczkę "na około":
- wyeksportowalem sms/mms do pliku .xml
- obrobiłem plik w np++ i oskryptowałem wyciąg zakodowanyxh zdjęc z tagu data=""
- kolejny skrypt w np++ do zapisu do oddzielych plików z rozszerzeniem wskazanym w ct=

Trochę to było upierdliwe -ale zadziałało.

Thx za podpowiedź