Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Automatyczne włącznie i wyłączenie, wybudzanie ekranu oraz nagrywanie rozmów w S21FE 5G

(Temat utworzony: 07-04-2023 08:18 AM)
2290 Wyświetlenia
Krzysiek 39
Journeyman
Opcje

Miałem dość chińczyków typu Realme i Xiaomi i huawei więc postanowiłem dać szansę Samsungowi więc przygodę zacząłem od s21 fe i przyznam szczerze bardzo ciężko mi połapać się w One UI, niestety nie mogę doszukać się opcji które w innych były łatwo dostępne, czyli 

1) Automatyczne wyłączenie i włączenie telefonu o danych godzinach

2) Automatyczne włączenie ekranu przy podnoszeniu telefonu

3) Nagrywania połączeń rozumiem iż nie ma szans znaleźć? 

Czy ktoś może mnie nakierować gdzie takie opcję są ?

Galaxy S21 5G 

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, cieszymy się, że dołączyłeś do rodziny Samsunga ! 😃
Jest to bardzo dobry wybór i z naszą pomocą połapiesz się na pewno!

Więc tak spieszę udzielić odpowiedzi na pytania

1) Wchodzimy ustawienia -> pielęgnacja urządzenia -> automatyczna optymalizacja. Samsung jakiś czas temu zrezygnował z możliwości wybrania danego czasu uruchomienia telefonu. Teraz telefon sam decyduje kiedy ma się uruchomić.

2) Wchodzimy-> ustawienia-> ustawienia zaawansowane-> ruchy i gesty -> podnieś aby wybudzić

3) Ta funkcja jest niedostępna ze względu na regulacje prawne

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

3 Odpowiedzi
Rozwiązanie
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, cieszymy się, że dołączyłeś do rodziny Samsunga ! 😃
Jest to bardzo dobry wybór i z naszą pomocą połapiesz się na pewno!

Więc tak spieszę udzielić odpowiedzi na pytania

1) Wchodzimy ustawienia -> pielęgnacja urządzenia -> automatyczna optymalizacja. Samsung jakiś czas temu zrezygnował z możliwości wybrania danego czasu uruchomienia telefonu. Teraz telefon sam decyduje kiedy ma się uruchomić.

2) Wchodzimy-> ustawienia-> ustawienia zaawansowane-> ruchy i gesty -> podnieś aby wybudzić

3) Ta funkcja jest niedostępna ze względu na regulacje prawne
Krzysiek 39
Journeyman
Opcje

1) Aha ;-/

2) Dziękuje 😉

3) Tak słyszałem o tych regulacjach ( bez źródła ), jednakże nie mają one pokrycia z realiami w sensie przepisów prawa np. w Polsce w Kodeksie karnym zaznaczono, że przestępstwem jest nagrywanie rozmowy bez zgody rozmówcy, ale tylko jeśli nagrywający nie jest uczestnikiem tej rozmowy. Jeśli jest inaczej, to można przyjąć, że nagranie jest realizowane na Twoje potrzeby i nie ma charakteru poufnego.

To taka sama sytuacja jest przecież  z aparatem, nie mogę robić zdjęć nikomu bez jego zgody i publikować.

Jednak mogę zrobić i trzymać sobie na telefonie, nie mniej jednak  może to usunę i nie podsuwam pomysłów, bo ktoś dojdzie do wniosku iż nie można również robić zdjęci i wyłączą taka możliwość w telefonach 😉

Niemniej jednak Google, może nas nagrywać analizować czy profilować na podstawie swojej polityki,  ale już ja jako przedstawiciel handlowy nie mam prawa nagrać klienta, który składa mi zamówienia przez np. telefon kiedy jesteś w samochodzie i muszę dzwonić drugi raz aby podsumować. Ehh.

Ale do meritum. Dziękuje ci za odpowiedź. Pozdrawiam.

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo 😃, w razie kolejnych pytań pisz śmiało!