Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mój Sejf vs Smart Switch

(Temat utworzony: 05-04-2022 04:02 PM)
6270 Wyświetlenia
rabusiak
Navigator
Opcje

Post - przestroga.
Smart Switch nie przenosi rzeczy z Mojego Sejfu podczas migracji między telefonami!
Właśnie boleśnie się o tym przekonałem. Stary telefon już niestety przywróciłem do fabrycznych 😕

"Mój sejf to niezależny, zabezpieczony folder w pamięci wewnętrznej. Dane z folderu Mój sejf nie mogą być przenoszone na inne urządzenia za pośrednictwem nieodpowiednich metod udostępniania, takich jak USB lub Wi-Fi Direct."

Przejdź do rozwiązania
19 Odpowiedzi
Rozwiązanie
rabusiak
Navigator
Opcje

Widzę, że wątek odżył :smiling-face:
Gdy go pisałem w tamtym roku podczas przesiadki na s22u miałem kopię w chmurze włączoną, ale dane z jakiegoś magicznego powodu i tak wyparowały...
Co ciekawe - w tym roku, przy przesiadce na s23u i ponownym użyciu smart switcha, mój sejf już się przenosi. Cieszy, że Samsung nie zmarnował tego roku i dopracował rozwiązanie :winking-face:

doc26
Pioneer
Opcje

Hej.
Może zdradzisz jakim sposobem zrobić backup Mojego Sejfu w chmurze, skoro brak takiej opcji w telefonie...? Jest tylko możliwość przywrócenia.

Pacjent to S23 Ultra

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@doc26 Kiedyś była taka możliwość - na Android 12 przez jakiś czas i była opcja zrobienia kopii zapasowej sejfu w chmurze. Obecnie zostało to wycofane.

Members_YEByurJ
First Poster
Opcje

Jest prosta metoda na przeniesienie danych. Najpierw Smat Switchem przenosimy wszystko, konfigurujemy sobie telefon do używania, włączamy na nowym telefonie Mój sejf. Po tej akcji odpalamy Smart Switch jeszcze raz i mój sejf jest już dostępny do przeniesienia jako aplikacja. Przenosi wszystkie dane. 

0 Like
Members_YEByurJ
First Poster
Opcje

Jest prosta metoda na przeniesienie danych. Najpierw Smat Switchem przenosimy wszystko, konfigurujemy sobie telefon do używania, włączamy na nowym telefonie Mój sejf. Po tej akcji odpalamy Smart Switch jeszcze raz i mój sejf jest już dostępny do przeniesienia jako aplikacja. Przenosi wszystkie dane. 

0 Like
doc26
Pioneer
Opcje
Zapamiętam. Obym nie musiał z tego skorzystać 😁
0 Like
CHRISNET
Pathfinder
Opcje
Mam pytanko czy przenosząc dane z telefonu S23 Ultra (Android 13, One UI 5.1) do telefonu S24 Ultra (Android 14 One UI 6.1) przez Smart Switch zawartość folderu Mój Sejf też zostanie przeniesiona w całości nawet jeżeli telefony mają inną wersje nakładki?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@CHRISNET, Smart Switch obsługuje kopiowanie danych z jednego Sejfu do drugiego na innym urządzeniu. Oczywiście Sejf musi być odblokowany na czas przenoszenia danych.

CHRISNET
Pathfinder
Opcje
Rozumiem w takim razie, że różne wersje Androida i nakładki One UI nie mają znaczenia
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie powinno to mieć żadnego wpływu na przenoszenie danych.