Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mój Sejf vs Smart Switch

(Temat utworzony: 05-04-2022 04:02 PM)
6260 Wyświetlenia
rabusiak
Navigator
Opcje

Post - przestroga.
Smart Switch nie przenosi rzeczy z Mojego Sejfu podczas migracji między telefonami!
Właśnie boleśnie się o tym przekonałem. Stary telefon już niestety przywróciłem do fabrycznych 😕

"Mój sejf to niezależny, zabezpieczony folder w pamięci wewnętrznej. Dane z folderu Mój sejf nie mogą być przenoszone na inne urządzenia za pośrednictwem nieodpowiednich metod udostępniania, takich jak USB lub Wi-Fi Direct."

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
rabusiak
Navigator
Opcje

Widzę, że wątek odżył :smiling-face:
Gdy go pisałem w tamtym roku podczas przesiadki na s22u miałem kopię w chmurze włączoną, ale dane z jakiegoś magicznego powodu i tak wyparowały...
Co ciekawe - w tym roku, przy przesiadce na s23u i ponownym użyciu smart switcha, mój sejf już się przenosi. Cieszy, że Samsung nie zmarnował tego roku i dopracował rozwiązanie :winking-face:

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

19 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@rabusiak. Witam. To nie.przestroga tylko bezpieczenstwo. Po to nazywa się Mój Sejf. Wszystko masz zabezpieczone osobno kopia zapasowa, konto. Jakie to jest zabezpieczenie jakby Smart Switch przeniósł ta aplikacje z zawartością.
rabusiak
Navigator
Opcje

W mojej opinii takie samo zabezpieczenie jak przenoszenie wszystkich haseł (samsung pass) i kart płatniczych (samsung pay) a to smart switch robi. Pliki w moim sejfie są szyfrowane i w takiej formie odbyłby migrację. Nawet przechwytując je wifi directem dostajemy zaszyfrowane dane, które i tak odszyfrować można by było tylko kontem Samsung.

Zabrakło ewidentnie informacji dla użytkownika, że te dane należy ręcznie przenieść. Walidacja zainstalowanych aplikacji jest przeprowadzana, bo np smart switch poinformował mnie, że zainstalowana u mnie aplikacja McDonalds nie będzie przeniesiona, ale już o Sejfie to się nie pofatygował. 

0 Like
michalk76
Navigator
Opcje
Można przenieść między sejfem starego a nowego telefonu
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Smart Switch nie poinformuję dlatego że nie ma dostepu do aplikacji i calej zawartosci Mój Sejf zawartość całą można skopiować, ale w aplikacji Mój Sejf i potem przywrócić na nowym telefonie. Zawsze proponuję sprawdzić czy wszystko przeszło że starego telefonu na nowy a potem robić reset.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@_Technik_  mówisz o kopii sejfu w chmurze?

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tak
Dolan
Voyager
Opcje
W ustawieniach sejfu mogłeś sobie włączyć synchronizację z kontem Samsung z tego co pamiętam.
0 Like
CHRISNET
Pathfinder
Opcje

Najlepszy sposób na zachowanie danych z Mojego Sejfu to zrobienie kopii zapasowej na swoim koncie Samsung i przywrócenie ich z chmury na nowym telefonie

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@CHRISNET  to jest bardzo dobry sposób 🙂

0 Like