Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ktoś notorycznie włamuje się na moje konto Google

(Temat utworzony: 22-07-2024 08:35 AM)
617 Wyświetlenia
dan908
Journeyman
Opcje

Na pocztę przychodzą mi powiadomienia o logowaniu się z innych użądzeń ,

A zwłaszcza PayPal którego nie używam. ?

18 Odpowiedzi
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
No, to w takiej sytuacji należy od razu niezwłocznie zmienić hasło i zdalnie wylogować tamte wszystkie urządzenia, które się logowały na Twoje konto.

Jeżeli tego hasła używasz do kilku apkikacji/witryn to od razu je tam pozmieniaj.
dan908
Journeyman
Opcje
Zmieniłem, narazie jest cisza
dan908
Journeyman
Opcje
One są pokazane jednak nie mogę odczytać lokalizacji
0 Like
dan908
Journeyman
Opcje
Jak to jest możliwe ?
0 Like
Major21
First Poster
Opcje
Kiedy u ciebie jest wyłączona lokalizacja to u nich też, są zalogowani na twoje konto więc korzystacie z tych samych ustawień
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ustaw weryfikację dwu- etapową i nie pobieraj dziwnych plików na PC lub Telefon
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Podczas logowania na koncie google można zobaczyć przybliżona lolalizacje po IP
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
No to, skoro już zmieniłeś hasło, to ustaw weryfikację dwuetapową.

Pewnie wystąpił jakiś wyciek, być może z jakiejś innej aplikacji, gdzie miałeś takie samo hasło lub u samego Google. Może też pobrałeś jakiś dziwny plik, który był śledzący i pobrał hasło. Być może też na jakiejś dziwnej witrynie hasło podałeś, należy zawsze uważać.

Zalecam na każdym urządzeniu przeskanować programem antywirusowym urządzenie, tak aby sprawdzić, czy ewentualnie znajduje się na nim jakiś szkodliwy plik.

Jeżeli chodzi o PayPal, to czy miałeś go założonego i ktoś wykradał pieniądze lub je tam wpłacał?
dan908
Journeyman
Opcje
Co do PayPal to faktycznie konto założyła mi dziewczyna co ciekawe nigdy z niego nie korzystałem jednak tylko ona raz przesłała mi 3 zł i odesłała. Jestem z nią od trzech miesięcy i jak nigdy ukradli mi dowud osobisty niedawno też kartę bankomatową no i te logowania ona zawsze robi na Gmaila . Weźcie doradźcie ludzie bo ja już sam się gubię?
0 Like