Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kopia zapasowa w mojej chmurze

(Temat utworzony: 22-01-2022 11:14 AM)
523 Wyświetlenia
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Do tej pory było konto Samsung Cloud do kopii zapasowych , rok temu Samsung się wycofał z tego i wskazał Microsoft Cloud one drive. Zmieniłem i podłączyłem Microsoft Cloud. Dysk się zapełnił bo tylko 5 GB, teraz trzebaby dopłacić za więcej miejsca. Śmieci w postaci ustawień Samsung Cloud pozostały, jak ktoś wie , to wie że to śmieci . 
Czas aby zmienić menu kopii zapasowej , prosty backup na kartę SD , na One druve i na własny dysk w sieci.
Jak ustawić backup na dysk własny w Internecie ? Kupiłem serwer WD Cloud i korzystam z aplikacji , bez problemu przenoszę dane na własny 8 TB dysk a nie tam jakieś 5GB.
Ale jak zautomatyzować kopię danych telefonu do mojej chmury ?
9 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nowan2020Aplikacja WD MyCloud pozwala jedynie na automatyczną kopię zapasową zdjęć. Sam posiadam chmurę MyCloud EX2 Ultra i niestety aplikacja mobilna jest trochę ograniczona. Jeśli masz taką możliwość, to można spróbować skonfigurować serwer FTP na chmurze i z pomocą aplikacji FolderSync skonfigurować synchronizację. Niestety protokół FTP nie jest zbyt bezpieczny.

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Tak ale w backup telefonu nie mam żadnej opcji podwiązania swojej chmury tylko One dive MS i te śmieci Samsung Cloud nieaktualne , może ktoś już synchronizował telefon , albo nie ma możliwości to wyślemy kolejną prośbę do Samsung o zmiany Backup
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nowan2020  Nie ma  możliwości innej oprócz tego co napisał @kamil40013 

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Koledzy nie jest taķ źle z WDCloud , moźna więcej niż mówicie , ale rozmawiamy o telefonie w którym system nie przewiduje takiej opcji i ma stare ustawienia Samsung Cloud wrzucane na One drive MS , popatrzcie na skrin apki , pliki też się da nie tylko multimedia , kopie systemu przywracania systemu też , tylko niezupełnie automatycznie bo Samsung tego nie przewidział , że One drive MS ma tylko 5 GB reszta płatna,
W telefonie mam 500 GB Screenshot_20220122-130707_My Cloud.jpgScreenshot_20220122-130520_Permission controller.jpg
ArkadiuszSmart
Voyager
Opcje
To gdzie na 1.07.2023 moge robić automatyczny backup , skoro juz nie w cloud samsung, DOKUMENTOW , MUZYKI INNYCH . Bo zdjecia jakos tam na One drive kazali przejsc . Screenshot_20230702_110640_Samsung Cloud.jpg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ArkadiuszSmart, sprawdź jakie możliwości oferuje tworzenie kopii zapasowej w Dysku Google (Ustaiwenia > Konta i kopia zapasowa > Tworzenie backupu danych).

0 Like
ArkadiuszSmart
Voyager
Opcje
Średnie, to co można mam ustawione. Zresztą za darmo to nic nie dają 😕
0 Like
ArkadiuszSmart
Voyager
Opcje
OT...Screenshot_20230702_163401_Google Play services.jpg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ArkadiuszSmart, obawiam się, że jeżeli chcesz synchronizować dane, dla których opcje nie są dostępne w Samsung Cloud, Microsoft OneDrive oraz Google Dysk to konieczna będzie ręczna synchronizacja co jakiś czas. Zapewne konieczne będzie wykupienie przestrzeni dyskowej więc decyzję odnośnie wyboru chmury pozostawiam Tobie. Możesz wybrać Microsoft OneDrive lub Google Dysk.

0 Like