Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kopia zapasowa danych

(Temat utworzony: 24-01-2019 01:57 PM)
1087 Wyświetlenia
pawel22041990
Pathfinder
Opcje

Jaki macie pomysł na zabezpieczenie danych przed wizytą w serwisie? 

Tytuł tematu nieadekwatny do treści postu, edytowałem tytuł/DamianK

0 Like
9 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy widziałeś takie tematy jak tutaj i tu ?

0 Like
pawel22041990
Pathfinder
Opcje

Nie widzę tu odpowiedzi na moje pytanie.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@pawel22041990A co chcesz zabezpieczyć ? Jak wiadomo zostanie wgrany nowy system więc wszystko zostanie usuniete tak samo się dzieje na nowej instalacji systemu Windows, więc trzeba zrobić kopie danych.

https://www.samsung.com/pl/apps/smart-switch/

Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@pawel22041990, po powrocie telefonu z serwisu nie zalecam przywracania kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy. Poniżej zamieszczam kilka przydatnych wskazówek dotyczących zabezpieczenia danych.

Zdjęcia i filmy

Warto włączyć automatyczną synchronizację naszych zdjęć i filmów z chmurą (Google, Microsoft lub Samsung). Podejrzewam, że posiadasz taką opcję włączoną więc wystarczy sprawdzić czy wszystkie Twoje zdjęcia i filmy są bezpieczne.

Kontakty, kalendarz, poczta e-mail

Niezbędne jest konto w jednej z usług (Google, Microsoft lub Samsung). Po zalogowaniu Twoje kontakty, dane kalendarza oraz poczta e-mail są bezpieczne. Po skonfigurowaniu nowego telefonu wystarczy zalogować się na swoje konto i wszystkie dane powinny wrócić na swojej miejsce.

Aplikacje i ustawienia

Zalecam wgranie na nowo wszystkich aplikacji. Ustawienia telefonu zawsze konfiguruję na nowo po przywróceniu ustawień fabrycznych.

Warto również zerknąć na możliwości aplikacji Smart Switch, o której wspomniał @vdsl2.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz też utworzyć kopie zapasową danych w Samsung Cloud:

https://eu.community.samsung.com/t5/Urz%C4%85dzenia-Mobilne/Samsung-Cloud-Twoje-dane-zawsze-bezpiecz...

Według mnie najprostszym i najlepszym sposobem jest Smart Switch o którym wcześniej wspomniał @vdsl2 oraz @mirudo24.

ss.JPG

pawel22041990
Pathfinder
Opcje

@kamil40013 no ok.. I później zaciagne ten ***** z powrotem? 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@pawel22041990, nie musisz korzystać z aplikacji Smart Switch. Być może moje wskazówki z poprzedniej wiadomości będą wystarczające. Napisz jakie dane chciałbyś zachować a wtedy doprecyzujemy nasze wskazówki :winking-face:

0 Like
pawel22041990
Pathfinder
Opcje

Takie żeby później normalnie korzystać ze wszystkiego tak jak do tej pory.. :winking-face:

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@pawel22041990  napisał(a):

@kamil40013 no ok.. I później zaciagne ten ***** z powrotem? 

Jak chcesz przywrócić wcześniej skopiowane dane, to w Smart Switch wybierasz opcję "Przywróć --> Wybierz dane kopii zapasowej --> OK --> Przywróć teraz".

0 Like