17-02-2017 04:22 PM – ostatnio edytowany 31-05-2020 08:56 PM przez EwaK
Pomóż nam w lepszej diagnozie
odblokuj swój telefon
Usunięcie blokady ekranu, która uniemożliwia m.in. weryfikację ostatniego użycia baterii lub historii restartów telefonu.
Wejdź w Ustawienia è Ekran blokady i zabezpieczenia
Przejdź do Typ blokady ekranu
Po wejściu zostaniesz poproszony o podanie wzoru zabezpieczenia lub kodu pin, w zależności od ustawień
Wybierz opcję Brak, blokada ekranu zostanie usunięta
Potwierdź swój wybór opcją Wyczyść
Usunięcie konta Google lub Samsung, które uniemożliwia przywrócenie ustawień fabrycznych bez zdjęcia blokady FRP
Wejdź w Ustawienia Konta
Jeżeli masz założone konto Google, wybierz Google
Jeżeli masz założone konto Samsung, wybierz Samsung
Jeżeli masz kilka podłączonych kont, wybierz kolejno jedno z nich i przejdź do kolejnego punktu.
Wybierz opcję Więcej, następnie Usuń konto.
Potwierdź usunięcie konta z Twojego urządzenia
! Ważne
Nie zapomnij o oddaniu swojego urządzenia
z kablem USB oraz ładowarką
! Ważne
Jeżeli Twoja usterka dotyczy restartu telefonu lub cyklicznych wyłączeń, jeżeli to nie jest konieczne to nie przywracaj telefonu do ustawień fabrycznych. Ułatwi nam to diagnozę Twojego telefonu.
Jeżeli nie chcesz zostawiać swoich danych i zdecydujesz się na przywrócenie ustawień fabrycznych to zapisz log zgodnie z poniższą instrukcją i dołącz go do wysyłki Twojego urządzenia. Log musi zostać zarchiwizowany przed formatowaniem telefonu.
Jak zgrać logi Twojego telefonu, które posłużą nam do sprawdzenia historii restartów Twojego telefonu:
1. Na klawiaturze wpisz kod *#9900#
2. Kliknij na pozycję "Copy to external SDCARD(INCLUDE CP RAMDUMP)
3. Skopiuj logi na zewnętrzny nośnik pamięci i dołącz do zlecenia, lub zapisz ponownie w telefonie po przywróceniu ustawień fabrycznych. Katalog znajduje się w Pamięć wewnętrzna/Log
25-09-2018 04:05 PM
A co zrobić, gdy telefon zaciąga ważne firmowe maile a telefon trzeba oddac do serwisu? Jak mogę je zarchiwizować? Niestety miałem pocztę ustawioną tak że pobierała pocztę z serwera do klienta pocztowego i jestem w kropce. Jak zarchiwizować maile z teelfonu? Prowadzę małą firmę z zakresu wyceny nieruchomości i nie chciałbym stracić żadnych informacji.
25-09-2018 04:08 PM
zrób kopię programem smart switch, następnie wyczyść telefon z informacji, które nie chce udostepniać. Możesz zrobić przywracanie początkowe, ale utrudni to naprawę telefonu w przypadku nieregularnej usterki (sprawdzenie logów urządzenia). Po powrocie z serwisu odzyskujesz kopię po podłączeniu do smart switch na komputerze gdzie ja sporządziłeś.
30-09-2018 05:51 PM
17-01-2020 01:53 AM
Tak A w serwisie odmienią ci ładowarkę na gorszą ja tak miałam już nigdy nie dam nowej ładowarki
17-01-2020 08:55 AM
@Korni1, najlepiej dopytać w serwisie czy wymagana jest ładowarka. Podejrzewam, że w przypadku zgłoszenia problemów z ładowaniem lub z portem USB serwis może poprosić o dołączenie ładowarki.
18-10-2020 09:00 AM
Proszę mi powiedzieć, czy mogę oddać bezpośrednio mój telefon do serwisu bez udziału sklepu w jakim telefon był kupowany? Jeżeli tak to gdzie i co mam wypełnić, aby telefon mógł iść do naprawy?
Z góry bardzo dziękuję za informację.
Pozdrawiam.
18-10-2020 09:13 AM
@GreenMonkey Telefon możesz oddać bezpośrednio do serwisu https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
W serwisie nie ma możliwości skorzystania z tytułu rękojmi tylko u sprzedawcy.
18-10-2020 03:09 PM
Jeżeli zamierzasz skorzystać z gwarancji producenta to najlepiej oddać telefon bezpośrednio do punktu serwisowego. W ten sposób znacząco skróci się czas obsługi serwisowej telefonu. W przypadku oddania do sklepu telefon będzie wysyłany do serwisu więc klient dodatkowo straci kilka dni na podróż telefon do i z serwisu.
20-10-2020 08:05 AM
Bardzo dziękuję za informację.
Tak właśnie zrobię, bo widzę, że sklep nie kwapi się, aby utworzyć zgłoszenie jakie im wysłałem, a telefon jest potrzebny codziennie i każdy dzień na przysłowiową wagę złota
Pozdrawiam!