Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zanim oddasz telefon do serwisu

(Temat utworzony: 17-02-2017 04:22 PM)
16562 Wyświetlenia
ŁukaszG
Pathfinder
Opcje

Pomóż nam w lepszej diagnozie

odblokuj swój telefon

1.JPG

Usunięcie blokady ekranu, która uniemożliwia m.in. weryfikację ostatniego użycia baterii lub historii restartów telefonu. 

Wejdź w Ustawienia è Ekran blokady i zabezpieczenia

Przejdź do Typ blokady ekranu

2.JPG

Po wejściu zostaniesz poproszony o podanie wzoru zabezpieczenia lub kodu pin, w zależności od ustawień

3.JPG

Wybierz opcję Brak, blokada ekranu zostanie usunięta

4.JPG

Potwierdź swój wybór opcją Wyczyść

5.JPG

Usunięcie konta Google lub Samsung, które uniemożliwia przywrócenie ustawień fabrycznych bez zdjęcia blokady FRP

Wejdź w Ustawienia Konta

Jeżeli masz założone konto Google, wybierz Google

Jeżeli masz założone konto Samsung, wybierz Samsung

6.JPG

Jeżeli masz kilka podłączonych kont, wybierz kolejno jedno z nich i przejdź do kolejnego punktu.

Wybierz opcję Więcej, następnie Usuń konto.

7.JPG

Potwierdź usunięcie konta z Twojego urządzenia

8.JPG

! Ważne

9.JPGNie zapomnij o oddaniu swojego urządzenia

z kablem USB oraz ładowarką

! Ważne

Jeżeli Twoja usterka dotyczy restartu telefonu lub cyklicznych wyłączeń, jeżeli to nie jest konieczne to nie przywracaj telefonu do ustawień fabrycznych. Ułatwi nam to diagnozę Twojego telefonu.

Jeżeli nie chcesz zostawiać swoich danych i zdecydujesz się na przywrócenie ustawień fabrycznych to zapisz log zgodnie z poniższą instrukcją i dołącz go do wysyłki Twojego urządzenia. Log musi zostać zarchiwizowany przed formatowaniem telefonu.

Jak zgrać logi Twojego telefonu, które posłużą nam do sprawdzenia historii restartów Twojego telefonu:

1. Na klawiaturze wpisz kod *#9900#

2. Kliknij na pozycję "Copy to external SDCARD(INCLUDE CP RAMDUMP)

3. Skopiuj logi na zewnętrzny nośnik pamięci i dołącz do zlecenia, lub zapisz ponownie w telefonie po przywróceniu ustawień fabrycznych. Katalog znajduje się w Pamięć wewnętrzna/Log

10 Odpowiedzi
piotrf
Apprentice
Opcje

A co zrobić, gdy telefon zaciąga ważne firmowe maile a telefon trzeba oddac do serwisu? Jak mogę je zarchiwizować? Niestety miałem pocztę ustawioną tak że pobierała pocztę z serwera do klienta pocztowego i jestem w kropce. Jak zarchiwizować maile z teelfonu? Prowadzę małą firmę z zakresu wyceny nieruchomości i nie chciałbym stracić żadnych informacji.

0 Like
ŁukaszG
Pathfinder
Opcje

@piotrf

zrób kopię programem smart switch, następnie wyczyść telefon z informacji, które nie chce udostepniać. Możesz zrobić przywracanie początkowe, ale utrudni to naprawę telefonu w przypadku nieregularnej usterki (sprawdzenie logów urządzenia). Po powrocie z serwisu odzyskujesz kopię po podłączeniu do smart switch na komputerze gdzie ja sporządziłeś. 

ErRoR_404
First Poster
Opcje
Przecież ładowarka nie jest obowiązkowa, to kolejna rzecz którą można w serwisie gdzieś pogubić...
0 Like
Korni1
Apprentice
Opcje

Tak A w serwisie odmienią ci ładowarkę na gorszą ja tak miałam już nigdy nie dam nowej ładowarki 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Korni1, najlepiej dopytać w serwisie czy wymagana jest ładowarka. Podejrzewam, że w przypadku zgłoszenia problemów z ładowaniem lub z portem USB serwis może poprosić o dołączenie ładowarki.

GreenMonkey
Explorer
Opcje

Proszę mi powiedzieć, czy mogę oddać bezpośrednio mój telefon do serwisu bez udziału sklepu w jakim telefon był kupowany? Jeżeli tak to gdzie i co mam wypełnić, aby telefon mógł iść do naprawy? :smiling-face:

Z góry bardzo dziękuję za informację.

Pozdrawiam.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@GreenMonkey Telefon możesz oddać bezpośrednio do serwisu https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

W serwisie nie ma możliwości skorzystania z tytułu rękojmi tylko u sprzedawcy.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli zamierzasz skorzystać z gwarancji producenta to najlepiej oddać telefon bezpośrednio do punktu serwisowego. W ten sposób znacząco skróci się czas obsługi serwisowej telefonu. W przypadku oddania do sklepu telefon będzie wysyłany do serwisu więc klient dodatkowo straci kilka dni na podróż telefon do i z serwisu.

GreenMonkey
Explorer
Opcje

Bardzo dziękuję za informację.

Tak właśnie zrobię, bo widzę, że sklep nie kwapi się, aby utworzyć zgłoszenie jakie im wysłałem, a telefon jest potrzebny codziennie i każdy dzień na przysłowiową wagę złota :smiling-face:

Pozdrawiam!

0 Like