Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Kolor ikon powiadomień Android 12

(Temat utworzony: 20-01-2022 11:11 AM)
8567 Wyświetlenia
Teramitzu
Pathfinder
Opcje
Cześć, 
Gdzie można zmienić kolor ikon powiadomień na lock screenie w Android 12?

Teraz mam różowe:)

Pozdrawiam 

image

0 Like
Przejdź do rozwiązania
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DuchWodnika, W aplikacji Theme Park jest możliwość ustawienia innego koloru dla każdej ikony z osobna.

Screenshot_20240405_144212_Theme Park.jpgScreenshot_20240405_144201_Theme Park.jpg

DuchWodnika
Explorer
Opcje
Dziękuję bardzo
PatrykF
Expert
Opcje

@DuchWodnika Najpierw musisz ustawić format powiadomień:

Ustawienia > Powiadomienia > Styl wyskakujących powiadomień > Skrócony.

Następnie wybierz opcję "kolor według słowa kluczowego" i tam ustaw nazwę aplikacji w polu "słowo kluczowe" i kolor jaki chcesz, aby wyśweitlała. 

Sobek55
First Poster
Opcje

Po aktualizacji wystąpił problem z ikonami na AOD - są jednokolorowe, mimo ustawienia jak poniżej. Czy da się to ustawić prawidłowo? Jeśli nie to czy Samsung to naprawi aktualizacją? 

Screenshot_20240410_080247_LockStar.jpg

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Używa Pan aplikacji Good Lock? Proszę na początek wyłączyć i włączyć telefon.
Sobek55
First Poster
Opcje

Oczywiście, używam. Uruchomiłem ponownie telefon i dalej są białe ikony na AOD. 

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę sprawdzić jeszcze działanie Good Lock, bo to przez tą aplikacje ma Pan kolorowe ikony. Na początek proszę spróbować wyczyścić dane aplikacji.
- USTAWIENIA
- APLIKACJE
- GOOD LOCK
- PAMIĘĆ
- WYCZYŚĆ DANE
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sprawdziłem na Galaxy S24 Ultra i nie mam możliwości ustawienia kolorowych ikon. Jest możliwość ustawienia jednego koloru dla wszystkich ikon. Samsung zrezygnował z kolorowych ikon w One UI 6.1 a widocznie aplikacja Good Lock na ten moment nie oferuje ustawienia kolorowych ikon jak w One UI 6.0.

Sobek55
First Poster
Opcje
Ja mam tako samo😒
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Sobek55, zatem prawdopodobnie musimy poczekać na aktualizację modułów Good Lock (oraz samej aplikacji).

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.