Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Klawiatura samsung - za dużo znaków diakrytycznych

(Temat utworzony: 23-08-2020 07:08 PM)
4746 Wyświetlenia
BG88
Apprentice
Opcje

Cześć,

czy da się w klawiaturze Samsung wyłączyć wyświetlanie niepolskich znaków diakrytycznych? Po kliknięciu litry alfabetu łacińskiego wyskakuje mi oprócz polskich znaków typu ą,ę,ó, masa znaków z innych języków (np. Ö), jest tego na tyle dużo że utrudnia to szybkie wybranie właściwego znaku i płynne pisanie z polskimi znakami.

17 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie znalazłem opcji wyłączenia dodatkowych znaków diakrytycznych. Polskie znaki diakrytyczne pojawiają się jako pierwsze podczas przytrzymania palca na literach takich jak a, e czy o więc nie ma potrzeby dodatkowego wyszukiwania. Wystarczy przytrzymać klawisz i po chwili pojawi się polski znak diakrytyczny. Jeżeli to rozwiązanie nie jest satysfakcjonujące to możesz zainstalować dodatkową klawiaturę ze sklepu Google Play np. Google Gboard. Ewentualnie możesz również zgłosić sugestię do firmy Samsung za pomocą aplikacji Samsung Members.

BG88
Apprentice
Opcje
Ok dzięki, używam SwiftKey ale spróbuję zgłosić Samsungowi. Pozdrawiam
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie ma sprawy. Jak otrzymasz odpowiedź z Samsung Members to daj znać jaką otrzymałaś informację.

0 Like
Józef53
Journeyman
Opcje
Jak wpisać znak większy, mniejszy na klawiaturze smartfona ? Nie widzę takich znaków w menu. Dziękuję
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Chodzi o to "<" i ">"?

0 Like
Józef53
Journeyman
Opcje
Tak! Jak to robisz ?
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Po przejściu do znaków, nad przyciskiem "ABC" jest jeszcze przycisk "1/2" 216110540_971963813592785_4032047126401275121_n.jpg

I po przejściu do dalszych znaków, są tych co szukasz (zaznaczyłem w czerwonym prostokącie)

215914612_866629057276352_1404430516660073116_n.jpg

Józef53
Journeyman
Opcje
Jesteś wielki ! Dzięki
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Proszę, w razie jakiegoś problemu lub pytania, pisz śmiało na forum😉