Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Klawiatura Samsung - dodawanie słów

(Temat utworzony: 01-12-2024 12:31 AM)
321 Wyświetlenia
Blackfyre
Explorer
Opcje

Postanowiłem powrócić do klawiatury Samsunga po latach używania Gboard. Obie aplikacje mają swoje unikalne cechy.

Pamiętam, że parę lat temu, by dodać jakieś słowo do klawiatury Samsung, wystarczyło po prostu je wpisać i kliknąć w nie. 

Teraz już nie działa to tak samo. Klawiatura zdaje się zapominać nowo wpisane słowo dość szybko. Nie widzę też nigdzie opcji słownika jak w Gboard. Jak dodawać słowa?

0 Like
7 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, klawiatura Samsung również posiada funkcję takiego jakby słownika, który proponuje poszczególne wyrazy. Poniżej na screenie tak to wygląda.
Czy o mniej więcej o to chodzi? 1733034888427_1733034888420_0.jpg
Blackfyre
Explorer
Opcje

Nie, nie o to chodzi. Musiałbyś przeczytać moją całą wypowiedź.

Chcę dodać słowo, by zostało ono w słowniku. Jest to konieczne przy pisaniu gestami. 

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
W Samsungu to jest właśnie ta funkcja, o której wspomniałem. Z tego co sprawdziłem to nie można manualnie dodać frazy do słownika. W tym przypadku telefon sam się ich "wyuczy" i będzie proponował sugestie.
Blackfyre
Explorer
Opcje

Rozumiem. Jeżeli rzeczywiście tak jest, to wygląda to nieciekawie. Szkoda, bo chciałbym się wreszcie móc przestawić na ten słownik, ale twórcy nie są zbyt przyjaźni wobec użytkownika. Wczoraj trzy razy wpisałem pewną nazwę własną w różnych odstępach czasu i dziś słownik już jej nie pamięta. Kiedyś działał poprawnie. 

0 Like
Bloodhound-PL
Voyager
Opcje
Mam ten sam problem z tą klawiaturą. Również piszę gestami i przesiadłem się z gboard. Klawiatura Samsung ma wiele ciekawych funkcji, ale przewidywanie słów wprowadzanych gestami jest żenująco słabe.
Daje jej i sobie jeszcze trochę czasu na wzajemne dopasowanie. Jeśli niewiele się zmieni, wracam do gboarda.
To już n-ty raz, kiedy odbijam się od natywnej klawiatury Samsunga. Co jakiś czas wracam z nadzieją, że dopracowali już ten algorytm, ale widzę nie.
Blackfyre
Explorer
Opcje

U mnie wygląda to dokładnie tak samo. Daję trochę czasu, by ocenić, czy to kwestia przyzwyczajenia się klawiatury do mojego stylu pisania, czy po prostu jej niska jakość. Później wracam do Gboard. 

0 Like
Blackfyre
Explorer
Opcje

Poddałem się. Natychmiastowy powrót do Gboard. 

Klawiatura Samsung jest po prostu męcząca i nieprzyjazna. 

0 Like