Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

AppCloud - co to za apka?

(Temat utworzony: 29-12-2020 05:23 PM)
70442 Wyświetlenia
Przemuś
Pathfinder
Opcje

Cześć,

ostatnio zauważyłem na swoim S10+ powiadomienia od aplikacji AppCloud. Nie przypominam sobie, bym ją instalował lub aktywował. Nie można jej też odinstalować. Pytanie skąd pochodzi i jakie jest jej zadanie? Czy warto ja wyłączyć?

Dobroci
Przem
9 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jakiego typu otrzymujesz powiadomienia? Znalazłem wątek na amerykańskim forum Samsung Community, z którego wynika, że jest to usługa, która wysyła powiadomienia wypychane do użytkownika. Znalazła się tam sugestia, że aplikację można wyłączyć.

https://r2.community.samsung.com/t5/Tech-Talk/App-Cloud/td-p/4874893

MS2020
First Poster
Opcje
Jak to wyłączyć?
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Aplikację możesz wyłączyć w ustawieniach telefonu. Przejdź kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > AppCloud > Wyłącz. Możliwe, że trzeba będzie włączyć wyświetlanie aplikacji systemowych. Niestety nie jestem w stanie sprawdzić czy można wyłączyć tę aplikację ponieważ nie jest ona dostępna na telefonie S21 Ultra.

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ankalagon
Journeyman
Opcje
Mi też wyskiczyly powiadomienia AppCloud że instaluje jakieś gierki. Nie można tego zatrzymać.
PatrykF
Expert
Opcje

@Ankalagon To aplikacja wewnętrzna rekomendująca różne inne aplikacje do pobrania. Nie da się jej odinstalować.

nigid
First Poster
Opcje
Po każdej aktualizacji próbuje instalować popularne aplikacje mimo że odznaczyłem, kliknąłem wymuś zatrzymanie bo inaczej nie dało się sksować z zakładki powiadomień
Members_NkWxR79
First Poster
Opcje

Wirus Instaluje aplikacje i jeszcze prosi o ocenienie ich działania. Skandaliczne!

Odmówiłem instalacji rekomendowanych aplikacji a ta po minucie mi się wszystkie instaluje Mimo że odznaczyłem i zakończyłem

idk00
First Poster
Opcje
Mi tak samo