Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zmienić rozdzielczość zdjęcia w aparacie?

(Temat utworzony: 19-03-2019 12:35 PM)
59720 Wyświetlenia
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W telefonach Galaxy S10e, S10 oraz S10+ z ustawień zostały usunięte opcje dotyczące zmiany rozdzielczości wykonywanego zdjęcia. W poprzednich modelach po uruchomieniu aparatu i kliknięciu w ikonkę koła zębatego użytkownik mógł wybrać z listy rozdzielczość aparatu.

Ustawienia aparatu w S8+Ustawienia aparatu w S8+Rozdzielczość tylnego aparatuRozdzielczość tylnego aparatuRozdzielczość przedniego aparatuRozdzielczość przedniego aparatu

W przypadku modeli S10 po wejściu do ustawień aparatu nie znajdziemy opcji dotyczących zmiany rozdzielczości. Poniżej wklejam zrzut z telefonu S10+.

Ustawienia zdjęć w S10+Ustawienia zdjęć w S10+

Jak zauważyliście na zrzutach z telefonu S8+ rozdzielczość jest zależna od ustawionych proporcji obrazu. W modelach S10 zrezygnowano z dodatkowych ustawień, ale użytkownik może w dalszym ciągu zmieniać proporcje obrazu co przekłada się bezpośrednio na zmianę rozdzielczości. Jedyna różnica jest taka, że w telefonach S10 nie ma dokładnie rozpisanych informacji o rozdzielczości i ilości megapikseli w ustawieniach aparatu. Użytkownik w dalszym ciągu może zmieniać rozdzielczość za pomocą proporcji obrazu (4:3, 9:16, 1:1, Full)

Zmiana proporcji zdjęć w S10+Zmiana proporcji zdjęć w S10+

Mam nadzieję, że wskazówki przekazane w tym temacie okażą się dla Was pomocne.

74 Odpowiedzi
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Nie ma za co, mam nadzieję że przygoda z A34 5G od dzisiaj stanie się lepsza 😀
0 Like
Premek1988
Pathfinder
Opcje
Witam chciałem się dowiedzieć czy można korzystać z większej rozdzielczości aparatu przy proporcji obrazu 16:9? Zdjęcia są robione wtedy w rozdzielczości 8MP, a podstawowe 4:3 ma 12MP. A jest dostępny tryb również 4:3 50MP i 4:3 200MP, to nie dałoby się korzystać z matrycy 50MP i przykładowo przy wykorzystaniu proporcji 16:9 robić zdjęcia rozdzielczości 38-43 MP?
0 Like
Aras1313
Helping Hand
Opcje
Jasne że idzie wystarczy zmienić sobie w aplikacji aparatuScreenshot_20231031_082941_Camera.jpg
Premek1988
Pathfinder
Opcje
A gdzie szukać tego ustawienia?? I ja nie wymagam 200MP przy proporcji 16:9 ale chociaż 20-30MP, a nie 8MP aparat ma 200MP a ja robię zdjęcia 8MP 😔
0 Like
Premek1988
Pathfinder
Opcje
A przepraszam faktycznie po aktualizacji oprogramowania jest możliwość zmiany rozdzielczości, wcześniej robiłem zdjęcia 16:9 w rozdzielczości 8MP bo nigdzie tego nie mogłem zmienić. 😁
0 Like