Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak ustawić sobie kolor ikon aplikacji - paleta kolorów w One UI 4.

(Temat utworzony: 23-07-2022 12:30 PM)
16457 Wyświetlenia
Makowski
Explorer
Opcje
Mimo, że One UI 4 nie którzy otrzymali na swoje telefony już dawno postanowiłem zrobić małą instrukcję jak zastosować paletę kolorów do ikon aplikacji (wyłącznie od Samsunga). Paleta kolorów działa także na Material You w aplikacjach Google.

1. Na początek wchodzimy w Ustawienia. I wyszukujemy w nich sekcji "Tapeta i styl"

image

2. Później wybieramy "Moje tapety" (jeśli chcemy użyć tapet dostarczonych przez Samsunga) lub "Galeria" (jeśli chcemy użyć zdjęcia, które mamy zapisane w galerii). Ja wybrałem opcję "Moje tapety". 

image

3. Teraz wybieramy tapetę, którą chcemy ustawić na ekran startowy. 

image

4. Pokazuje nam się powiadomienie: "Ustaw jako tapetę" i wybieramy opcję "Ekran startowy".

image

5. Potwierdzamy przyciskiem "Ustaw Ekran startowy".

image

6. Gdy tapeta zostanie zastosowana, chwilę później ukaże nam się takie okno:

image

7. Wybieramy paletę kolorów, która najbardziej nam się podoba. Następnie jeśli chcemy także zastosować ją do wyglądu ikon aplikacji Samsunga zaznaczamy opcję "Zastosuj paletę do ikon aplikacji". I dajemy zastosuj. 

UWAGA: Jeśli nie chcemy stosować palety kolorów do aplikacji, musimy odznaczyć opcję "Zastosuj paletę do ikon aplikacji". Jeśli nie chcemy stosować żadnej palety kolorów oraz mamy chęć zostawić domyślne kolory wybieramy 3 kolory, które znajdują się po lewej stronie. Są to domyślne kolory nakładki One UI.

WSZYSTKO OPISANE W TEJ INSTRUKCJI ZADZIAŁA TYLKO NA TELEFONACH GALAXY Z ANDROIDEM 12 I WERSJĄ NAKŁADKI ONE UI 4.
77 Odpowiedzi
piotr465pl
Explorer
Opcje
Witam, czy da się w jakiś sposób zmienic kolor tła i sam symbol aparatu? 

image

Np. Tło białe, aparat niebieski
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@piotr465pl  Witam

Możesz ewentualnie spróbować pobrać jakiś inny motyw w sklepie Galaxy Store

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, tak jak mówi kolega @PrzemekM można szukać w Galaxy Store, ale wątpię by było coś co pozwoli zmienić tylko ikonkę aparatu. Jak już to motyw wszystkich ikon.
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Pobranie ikon czy motywu z Galaxy Store, podmieni prawdopodobnie tylko ikony typowo systemowe, wszystkie a nie pojedyncze. Tu widać zainstalowany jest telefon i wiadomości google, a to potraktowane będzie pewnie jako apki doinstalowane, których ikon już nie zmieni się.
FTbasement
Pathfinder
Opcje
Jeszcze tu można ale wszystkie ikony a nie pojedyncze. I też niektóre aplikacje zewnętrzne sie nie zmienią.Screenshot_20230430_214101_Wallpaper and style.jpg
0 Like
jeronimo1
Hotshot
Opcje
Wchodzisz do sklepu Galaxy Store i pobierasz inny motyw ikon.
Ja przyzwyczaiłem się do ikon od Andoida 9, ale możesz wybierać inne.1682886462901_1682886462894_0.jpg
0 Like
PrzemoL82
Troubleshooter
Opcje
Z Galaxy store pobierz apke theme park, tam możesz tworzyć wlasne ikony z pobranych paczek z google paly 😉Screenshot_20230430_235613_One UI Home.jpgScreenshot_20230430_235722_One UI Home.jpgScreenshot_20230430_235824_One UI Home.jpgScreenshot_20230501_000057_One UI Home.jpg
karla001
Apprentice
Opcje
Część, czy są się zmienić kolory ikon lub same ikony powiadomień, aby były takie jak ikona główna? W xiaomi nie było z tym problemu. Każda jedna była mini ikoną a tutaj każda albo niebieska, albo jakby szara. Sprawdzone na domyślnym motywie i innych pobranych i bez zmian. 
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, na chwilę obecną nie ma takiej możliwości, ale można zgłosić sugestię do firmy Samsung
[ Jak zgłosić sugestię do firmy Samsung]

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sugesti%C...

IWNL
Navigator
Opcje

image

Jak przywrócić normalny kolor?
0 Like