Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Video 8k na FHD?

(Temat utworzony: 30-05-2024 09:07 PM)
248 Wyświetlenia
kneciol
Explorer
Opcje
Czy jest szansa, żeby zmienić film nagrany w 8k na FHD? W momencie kiedy edytuję film i go zapiszę w FHD, to baaaardzo się zacina. Za duża różnica z 8k na FHD? Jest szansa, żeby film był w miarę płynny?

Samsung Galaxy S24 Ultra
0 Like
5 Odpowiedzi
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Wydaje mi się, że zacina się ze względu na ilość nagrywanych klatek na sekundę. 8k nagrywamy w 30klatkach gdzie FHD nagrywamy w 60 klatkach, żeby było płynnie.
0 Like
Mickor
Voyager
Opcje
Na czym edytujesz film ? Jakim programem ? Jest możliwość exporrowania z 8k do fhd ,oczywiście musi być zachowany ten sam klatkarz ,czyli 8k 30 k klatek do fhd 30 klatek , np programem davinci resolve czy też premiere pro .
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Jest możliwość bez problemu ale zależy na czym chcesz to robić ? Na telefonie nie próbowałem. Ale na laptopie z odpowiednim programem to żaden problem.
0 Like
Mario_65
Navigator
Opcje
Witam, nagrałem film 4k30 i wyszedl płynny, kiedy go zedytowalem (w galerii) zaczął bardzo ścinać. Ktoś wie o co chodzi?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Mario_65 Sprawdź, czy masz możliwość cofnięcia go do oryginału. Kiedy wejdziesz w edycję to u góry po prawej stronie powinna być odpowiednia opcja.

Bardzo możliwe, że problem występuje tylko na telefonie, więc sprawdź, czy będzie przycinał po przesłaniu na komputer.