Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak nadać ręcznie uprawnienie

(Temat utworzony: 21-03-2024 04:33 AM)
372 Wyświetlenia
Maronek
Journeyman
Opcje
Aplikacja pobrana z google play, po aktualizacji androida nie można ręcznie przyznawać uprawnień, to ma być zmiana na lepsze? Czy coś zostaje mi poza ręcznym szukaniem obb i wrzucaniem poprzez komputer, bo jako człowiek jestem tak *****, że bym od razu zniszczył telefon, żeby pozwolić mi zrobić to z poziomu telefonu?

PS
Wybaczcie moją frustrację, ale patrząc na kierunek w jakim idzie android to trudno inaczej 🤷‍♂️
image

image

4 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@MaronekJaki dokładnie model telefonu i system operacyjny? Jeżeli Android14 to najpewniej będziesz musiał poczekać, aż deweloper zaktualizuje aplikację - generalnie to po jego stronie leży upewnienie się, że wszystko będzie działało poprawnie i do niego powinieneś pisać z informacją o błędzie. Generalnie aplikacja powinna sama prosić o zezwolenia po pierwszym jej uruchomieniu. Jeżeli tego nie robi, to znaczy, że nie została poprawnie skonfigurowana przez dewelopera.

No0bo0dY
Pioneer
Opcje

Spróbuj odinstalować aktualizacje od aplikacji pliki.

0 Like
Maronek
Journeyman
Opcje
@PatrykF S23 Ultra i racja, wiem, że aplikacja sama powinna, ale nie każda aplikacja dostaje co system aktualizację niestety... Kiedyś dało się ręcznie dodawać uprawnienia dzięki czemu nie było takich problemów. Teraz ma być ponoć bezpieczniej, ale nie wiem czy jest, bo aplikację zainstalowałem przez ApkPure, tam nie było problemu z instalacją obb, bo załatwił to program za mnie. Gdybym chciał ręcznie kopiować obb to bym musiał korzystać z PC...
Niestety wątpię, że pisanie do wydawcy rozwiąże problem, bo wszyscy wiemy jak wygląda sytuacja aplikacji mobilnych, zwłaszcza gier, wszystkie niebędące pay2win z tysiącem mikropłatności nie są już aktualizowane i zapominają o nich wydawcy...
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Maronek Niestety jako użytkownicy niewiele możemy na to poradzić. Na szczęście są narzędzia, które pozwalają w ten czy inny sposób poradzić sobie tworzone przez innych użytkowników. Oczywiście w idealnym świecie wszelkie aktualizacje oprogramowania zachowywałyby kompatybilność ze starymi aplikacjami, bądź aplikacje miałyby dłuższe wsparcie. Tak jednak niestety nie jest i trzeba radzić sobie innymi sposobami.