Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak dokładnie działa opcja głębokiego uśpienia aplikacji w smartfonach Samsunga?

(Temat utworzony: poniedziałek)
66 Wyświetlenia
Dolan
Voyager
Opcje
Mam pytanie, na które pewnie nikt nie zna odpowiedzi. Jak dokładnie działa opcja głębokiego uśpienia aplikacji? Z tego co wiem to jeżeli urządzenie nie jest zrootowane to taka opcja nie może zrobić nic poza wymuszeniem zatrzymania aplikacji, a jednak opcja ta wydaje się działać inaczej, po zaznaczeniu aplikacji ona rzeczywiście nie działa w tle. Mógłby mi to ktoś *informatycznie*  wyjaśnić? 
0 Like
9 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Dolan Ogranicza działanie aplikacji w tle. 

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Dolan Pewnie się nie dowiemy jak funkcja działa dokładnie. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dolan  Dzień Dobry

Systemowo wygląda, to tak, że aplikacja taka nie będzie sprawdzać aktualizacji w tle, odbierać powiadomień, itp. Wszystko "zaczyta się" dopiero gdy zostanie ponownie otworzona. Dla porównania aplikacja uśpiona może czasami działać w tle - sprawdzić aktualizacje, odebrać powiadomienie.

Michał_S23Ultra
Helping Hand
Opcje
Samsung modyfikuje Androida (jak i każda firma z resztą) na przeróżne sposoby i to że np coś na czystym androidzie nie może działać bez roota,nie znaczy że Samsung przy tworzeniu swojej nakładki nie "spłaszcza" pewnych rzeczy i nie umożliwia korzystanie z nich bez roota
Admat
First Poster
Opcje
Mam problem z Wathczapem od miesiąca nikt mi nie chce pomóc byłam nawet w oddziale plusa i mnie zbyli aplikacja została głęboko uśpiona i tyle z prośby o pomoc.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Admat  A próbowałaś dodać aplikacje do wyjątków aby nigdy nie była usypiana przez system? Jaki model telefonu? 

Czy telefon pracuje w trybie maksymalnego oszczędzania baterii?

0 Like
Admat
First Poster
Opcje
A 34 5G Odpowiedź brzmi nie do obu członów pytania
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Admat Możesz usunąć apkę z uśpionych tutaj:

UStawienia > Pielęgnacja urządzenia > Bateria > Limity użycia w tle > Aplikacje w stanie głębokiego uśpienia > 3 kropki u góry po prawej stronie > Usuń > Zaznacz co chcesz usunąć > Usuń.

Admat
First Poster
Opcje
Dziękuję bardzo
0 Like