31-10-2019
05:02 PM
– ostatnio edytowany
30-03-2023
08:56 AM
przez
OleksiiA
Note 10+ używane dula SIM. Podczas prowadzenia rozmów GSM, Internet w telefonie jest w trybie Offline. Nie ma zależności z której karty mam połącznie. Jak próbuje w tym momencie skorzystać z połączenia z Internetem jestem w trybie Offline. Problemu nie ma jak jestem połączony przez WiFi. W poprzednim telefonie Galxy S7 Edge, bez dual SIM nie było takiego problemu. Mogłem rozmawiać przez telefon i korzystać z Internrtu przez GSM.
Jak jest u Was?
23-04-2023 11:10 AM
23-04-2023 11:40 AM
@jeronimo1 Zostało wyróżnione do konkretnego postu. Poza tym jak korzystasz z aplikacji SM to nie wszystko jest widoczne jednie przez przeglądarkę.
24-04-2023 02:48 PM — edytowano 24-04-2023 02:48 PM
Nie u każdego operatora jest tak pięknie i pojawiają się konflikty. Na przykład ja się właśnie w T-Mobile dowiedziałem, że jak mam usługę tandem (dwie karty SIM na ten sam numer), to nie mogę mieć włączonego VoLTE - ergo nie mogę mieć Internetu w trakcie rozmów. I niby bym to wytłumaczenie kupił gdyby nie fakt, że w S20FE miałem internet w trakcie połączeń, a w S22 Ultra, go nie mam... Proszę Samsung o pomoc z rozwiązaniem problemu!
25-04-2023 11:08 AM
@Members_mQK2TNn Jeżeli sam operator wyjaśnia sposób działania swojej usługi to szczerze mówiąc nie widzę tutaj pola do manewrów dalej. Jeżeli twierdzisz, że wcześniej działało, to sprawdź czy faktycznie tak jest i połóż swoje ręce na jakimś starszym modelu i włóż tam swoje karty - sprawdź czy działać będzie.
Jeżeli zależy Ci mocno na jakimś wsparciu od Samsunga to najlepiej prześlij raport o błędach, tylko jak zawsze zaznaczam, żeby zrobić to do 5 minut od reprodukcji problemu, bo inaczej może nic się nie znaleźć w logach systemowych. Zadzwoń gdzieś, a potem wejdź do:
Samsung Members > Wsparcie > Raporty o błędach > Opisz problem.
No i nie zapomnij zaznaczyć opcji z wysłaniem logów systemowych - inaczej nici z odpowiedzi.
25-04-2023 12:12 PM
26-04-2023 04:33 PM
@Piotr2023 Testowałeś zasięg na innych urządzeniach? Skontaktuj się jeszcze z operatorem, celem konfiguracji APNu internetowego. Bardzo często domyślna konfiguracja jest niepoprawna i trzeba dodatkowo wprowadzić odpowiednie dane w ustawieniach:
Ustawienia > Połączenia > Sieci komórkowe > Nazwy punktów dostępu
Jeżeli zgrywałeś dane z jakichś starszych urządzeń, to upewnij się jeszcze, czy masz najnowszą wersję systemu, a później zrób czyszczenie partycji cache. Wcześniej trzeba podłączyć telefon do komputera kablem USB:
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM
16-05-2023 12:23 PM
16-05-2023 03:02 PM
@Lorderon Sprawdź tę funkcję:
Ustawienia > Połączenia > Menadżer Kart SIM i:
> Przełączanie danych (włączone) oraz:
> Więcej ustawień karty SIM > Dwie karty SIM zawsze włączone
Sprawdź też, czy masz włączone VOLTE (powinno być włączone):
Ustawienia > Połączenia > Sieci komórkowe > Połączenia VOLTE
21-05-2023 07:34 AM
21-05-2023 07:48 AM
Ahoj! Korzysta Pani z połączenia LTE czy 5G? Jeśli z LTE to najlepiej byłoby włączyć funkcję VoLTE i Wi-Fi Calling. Wtedy telefon nie będzie przełączał się na sieć 3G podczas rozmów telefonicznych. Swoją drogą Internet całkiem się wyłącza czy jest bardzo wolny?