Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Internet w trakcie połączenia/Brak połączenia internetowego podczas trwania rozmowy

(Temat utworzony: 31-10-2019 05:02 PM)
43142 Wyświetlenia
WoytusPL
Explorer
Opcje

Note 10+ używane dula SIM. Podczas prowadzenia rozmów GSM, Internet w telefonie jest w trybie Offline. Nie ma zależności z której karty mam połącznie. Jak próbuje w tym momencie skorzystać z połączenia z Internetem jestem w trybie Offline. Problemu nie ma jak jestem połączony przez WiFi. W poprzednim telefonie Galxy S7 Edge, bez dual SIM nie było takiego problemu. Mogłem rozmawiać przez telefon i korzystać z Internrtu przez GSM.

Jak jest u Was?

123 Odpowiedzi
djfreakme
First Poster
Opcje
Hej wszystkim
Mam problem z moim s10+, za każdym razem podczas prowadzenia rozmowy głosowej znika ikonka z LTE i nie ma dostępu do internetu aż do zakończenia rozmowy. To jest mega uciążliwe w terenie czy podczas jazdy z włączoną nawigacją
Całkiem inaczej jest kiedy mam dostęp do wifi i transmisja danych wtedy idzie przez wifi.
Uruchomienie opcji VoLTE nic nie daje, tak jakby nie działała. Telefon jest w t-mobile, ale fabrycznie posiada firmware włoski (chyba). Czy to może być powód? Dołączam screen: wersję oprogramowania dostawcy. Co mogę zrobić?😔

image

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@djfreakme  Sprawdź czy usługa jest aktywna na twoim koncie T-Mobile.

0 Like
Kinfa
Student
Opcje
Podczas wykonywania połączeń wyłączają się dane komórkowe. Po zakończeniu rozmowy wszystko wraca do normy. Ktoś wie, co może być przyczyną? 
Korzystam z S22, sieć T-Mobile. Problem występuje od ostatniej aktualizacji.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kinfa  Sprawdź czy usługa Volte jest aktywna na twoim koncie T-Mobile. Można włączy z poziomu aplikacji lub SMS

https://www.t-mobile.pl/c/informacje-i-pomoc/pomoc-techniczna/polaczenia-w-sieci-vowifi-volte

Kinfa
Student
Opcje
@vdsl2 pomogło, dziękuję!
0 Like
BUCKY29
Navigator
Opcje
Witam, doradźcie coś... podczas połączenia nie mam internetu transfer danych mimo ze jest włączony nie migmogę niczego sprawdzić gdy rozmawiam. Nie ma tego jesli mam dostep do wifi... pozdro
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@BUCKY29  Czy widziałeś że na forum był już taki temat? I co trzeba zrobić.

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/internet-w-trakcie-po%C5%82%C4%85czenia-...

BUCKY29
Navigator
Opcje
Nie widzialem dzięki
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Pamiętaj że usługa musi być aktywna na twoim koncie u operatora. Bo samo włączenie w telefonie może nie działać.

BUCKY29
Navigator
Opcje
Dzieki juz zrobione usluga jest bezplatna aktywowalem przez aplikacje wszystko działa pozdrawiam