Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Google fit rowerem i podobne

(Temat utworzony: 11-04-2022 09:04 AM)
547 Wyświetlenia
gqx
Pathfinder
Opcje
Witam, czy google fit liczy kroki tak samo czy rzadziej niestety jak jadę rowerem? Które z tych trakerów są najbardziej dokładne? s health, fit, czy fitbit. Pozdro
0 Like
9 Odpowiedzi
Sevven
Pathfinder
Opcje
Witam.
Używałem takich kombinacji:
Garnin Fenix 6 Pro z Connectem - dla mnie osobiście najdokładniejsze połączenie (niewiele dodatkowych kroków na rowerze). Garmin Vivoactive 4 z Connectem - troszkę mniej dokładniej (zegarek wolniej łapał fixa), ale wciąż rewelacyjnie (również niewiele dodatkowych kroków na rowerze). Huawei Watch GT2 Pro z Huawei Health - masakra. W trakcie snu wspinałem się na 500-metrowe szczyty 😂, natomiast w trakcie jazdy rowerem miałem czasami doliczone 4000 tysiące kroków na dystansie 10km. Najgorsze jest to, że nie było możliwości wyłączenia zliczania kroków z telefonu (zawsze liczyły dwa urządzenia), dlatego wychodziły takie cyrki. Możliwe, że teraz coś się zmieniło, bo używałem , jak zegarek pojawił się w sprzedaży.
Obecnie Samsunga Watch 4 classic z Samsung Healt - również cyrki (podobnie jak Huawei, około 3000 dodatkowych kroków na dystansie 10 km). Przetrzepałem kilka wątków na innym forach, ludzie polecają zabrać aplikacji dostęp do pomiarów (zlicza tylko zegarek). Wtedy aplikacja (podobno) nie będzie naliczała tak dużo dodatkowych kroków. Fitbita nie używałem, ale żeby mieć dostęp do wszystkich danych w aplikacji trzeba płacić abonament (Fitbit premium). Na koniec proszę mieć na uwadze to, że niektóre krokomierze używają akcelerometru (zegarki droższe i dokładniejsze), niektóre mają wahadła sprężynowe (tańsze mniej dokładne), wszystkie te produkty liczą kroki, kiedy ruszamy nadgarstkiem dlatego, zawsze (podczas jazdy na rowerze występują silne drgania) będą doliczone dodatkowe kroki, mniej lub więcej. Pozdrawiam.
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Jeśli chodzi o możliwości aplikacji to najlepszym wyborem będzie S health. Nie wiem czy wiesz ale dane np.z Google fit możesz synchronizować ze Sobą za pomocą aplikacji Health Sync.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

gqx
Pathfinder
Opcje
Czyli wychodzi na to że najlepszy to telefonu jest s health? Jak nie mam żadnych ezegarków?
0 Like
Sevven
Pathfinder
Opcje
Jak nie będziesz korzystał z zegarka i innych podobnych (myślałem, że chcesz aplikację, której będziesz używał razem z jakimś urządzeniem na nadgarstku) to szukaj dobrego trackera. S Health nie jest dobry trackerem, bo część informacji uzyskuję z urządzenia zewnętrznego. Dobre trackery rowerowe to np: strava, citymapper, kolarstwo rowerowy tracker itp.
0 Like
gqx
Pathfinder
Opcje
Ale ja do innej aplikacji mogę użyć tylko tych co wymieniłem
0 Like
gqx
Pathfinder
Opcje
Witam, który darmowy program do sprawdzania odległości której się przeszło aprzede wszystkim na rowerze przejechało jest najbardziej wiarygodny, który nie gubi metrów jak goovno fit na telefon (koniecznie)Najlepiej żeby działał w pomieszczeniach żeby naprawdę pokazywał ile metrów się ruszałem. Pozdro
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, ja mogę polecić Samsung Health. Aplikacja ma dużo możliwości
Sevven
Pathfinder
Opcje
Zakładałeś podobny wątek wczoraj. Po co robisz to kolejny raz? Już Ci odpowiedziałem, że jeżeli nie szukasz aplikacji, której będziesz używał z zegarkiem, potrzebujesz trackera. Żaden tracker sam kroków nie liczy. Robi to akcelerometr w telefonie (wykrywa ruch i ewentualne zmiany kierunku). Wyniki są zależne od Twojego urządzenia i na wszystkich aplikacjach będą zbliżone. Odległość tras rowerowych będzie mierzone przy użyciu GPSa (również w telefonie, nie aplikacji). Dokładność pomiarów (głównie) będzie zależała od dokładności GPSu w urządzeniu, które posiadasz. Reszta to tylko interfejs aplikacji i ilość danych, które potrafi wyświetlić.
0 Like
gqx
Pathfinder
Opcje
To inaczej zapytam: który zwymienionych przeze mnie aplikacji najlepiej działa mierząc odległość w metrach?