Witam.
Używałem takich kombinacji:
Garnin Fenix 6 Pro z Connectem - dla mnie osobiście najdokładniejsze połączenie (niewiele dodatkowych kroków na rowerze). Garmin Vivoactive 4 z Connectem - troszkę mniej dokładniej (zegarek wolniej łapał fixa), ale wciąż rewelacyjnie (również niewiele dodatkowych kroków na rowerze). Huawei Watch GT2 Pro z Huawei Health - masakra. W trakcie snu wspinałem się na 500-metrowe szczyty 😂, natomiast w trakcie jazdy rowerem miałem czasami doliczone 4000 tysiące kroków na dystansie 10km. Najgorsze jest to, że nie było możliwości wyłączenia zliczania kroków z telefonu (zawsze liczyły dwa urządzenia), dlatego wychodziły takie cyrki. Możliwe, że teraz coś się zmieniło, bo używałem , jak zegarek pojawił się w sprzedaży.
Obecnie Samsunga Watch 4 classic z Samsung Healt - również cyrki (podobnie jak Huawei, około 3000 dodatkowych kroków na dystansie 10 km). Przetrzepałem kilka wątków na innym forach, ludzie polecają zabrać aplikacji dostęp do pomiarów (zlicza tylko zegarek). Wtedy aplikacja (podobno) nie będzie naliczała tak dużo dodatkowych kroków. Fitbita nie używałem, ale żeby mieć dostęp do wszystkich danych w aplikacji trzeba płacić abonament (Fitbit premium). Na koniec proszę mieć na uwadze to, że niektóre krokomierze używają akcelerometru (zegarki droższe i dokładniejsze), niektóre mają wahadła sprężynowe (tańsze mniej dokładne), wszystkie te produkty liczą kroki, kiedy ruszamy nadgarstkiem dlatego, zawsze (podczas jazdy na rowerze występują silne drgania) będą doliczone dodatkowe kroki, mniej lub więcej. Pozdrawiam.