Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galeria samsung i chmura onedrive

(Temat utworzony: 11-12-2021 10:13 PM)
2409 Wyświetlenia
Gieborywar
Apprentice
Opcje
Witam

Czy ktoś spotkał się z problemem synchronizacji albumów w galerii samsung? 
Mój problem polega na tym że galeria synchronizuje niektore katalogi które są zaznaczone jako NIE do synchronizacji. 
Mam pewne albumy/katalogi dla zdjęć NIE przeznaczonych dla chmury. To powoduje niepotrzebe problemy w momencie kiedy czyszczę chmure z poziomu komputera, bo nieumyślnie usuwam zdjęcia z telefonu . Na szczęście chmura trzyma zdjęcia w koszu 30 dni, więc materiał odzyskuję. Dzis jednak miałem taką sytuację, że nie wszystko się zsynchronizowałyo bo chmura była pełna. A zaznaczyłem aby usunąć cale katalogi.

Jakims jednak cudem zdjęcia do mnie wróciły podczas odzyskiwania z kosza🙂 W rezultacie nic nie straciłem.

Pozostaje jednak pytanie czemu galeria synchronizuje coś czego nie powinna?

Gdzie jeszcze można pomanipulować ustawieniami aby taka sytuacja nie miała miejsca? Sprawdzałem tylko ustawienia w galerii samsung.

Pozdrawiam 
93 Odpowiedzi
Grzegorz1985_
First Poster
Opcje
To nie do końca prawda, bo wyświetlają się też zdjęcia z folderu download. Tak czy inaczej rozumiem że nie ma takiej możliwości, żeby pokazywać zdjęcia z one drive - bardzo słabo, iphone to potrafi :smiling-face: . Dziękuję za odp
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zgadza się. Jeżeli w folderze Samsung Gallery znajdują się inne foldery oprócz DCIM to również zostaną wyświetlone. Zachęcam do zgłoszenia sugestii za pomocą poniższego odnośnika.

Wskazówka - zgłaszanie sugestii do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/porada-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sug...

tonikm
Explorer
Opcje
Zdjęcia zrobione aparatem, powielają się w 2 folderach. W folderze galeria Samsung (w chmurze) a także we wcześniejszym folderze utworzonym z wcześniejszego urządzenia. Czy miał ktoś podobnie i wie jak temu zaradzić?
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Ten drugi folder sam tworzyłeś, czy jest to folder Onedrive? W tytule masz Onedrive, ale w poście nie ma o tym ani słowa.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy przywracałeś kopię z poprzedniego telefonu? Czy masz zainstalowaną aplikację OneDrive na telefonie?

tonikm
Explorer
Opcje
Aktualnie mam a71, więc po zalogowaniu do konta Samsung automatycznie loguje się do onedrive. Wcześniej miałem pixela który to w onedrive zrobił jeden folder na zdjęcia i tam się zapisywały. Dzisiaj sprawdzałem chmurę i tam widzę zdjęcia robione Samsungiem, w folderze który stworzył a71 plus powielone foty w pierwszym folderze. Dlaczego.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Telefon powinien wysyłać zdjęcia wyłącznie do jednego folderu. Pytałem o kopię z poprzedniego telefonu ponieważ możliwe, że zostały przeniesione jakieś ustawienia, które powodują, że zdjęcia są również wysyłane do drugiego folderu.

tonikm
Explorer
Opcje
Ale o jakie ustawienia może chodzić, przecież mam zaznaczony jeden folder camera, i synchronizację przez wifi i sieć komórkową..
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możliwe również, że to błąd, który został przeniesiony wraz z kopią zapasową. Wykonaj hard reset bez przywracania kopii zapasowej i daj znać czy coś się zmieniło. Jeżeli nie chcesz resetować telefonu to możesz zaczekać jeszcze na podpowiedzi od pozostałych użytkowników.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Kacpre
Pioneer
Opcje
Witam , mam problem z synchronizacja galerii do OneDriva. Przy połączeniu WIFI wyskakuje błąd jak na zdjęciu. Kiedyś było dobrze teraz nie zmiana ustawień nic nie pomaga.

image

0 Like