Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galeria samsung i chmura onedrive

(Temat utworzony: 11-12-2021 10:13 PM)
2422 Wyświetlenia
Gieborywar
Apprentice
Opcje
Witam

Czy ktoś spotkał się z problemem synchronizacji albumów w galerii samsung? 
Mój problem polega na tym że galeria synchronizuje niektore katalogi które są zaznaczone jako NIE do synchronizacji. 
Mam pewne albumy/katalogi dla zdjęć NIE przeznaczonych dla chmury. To powoduje niepotrzebe problemy w momencie kiedy czyszczę chmure z poziomu komputera, bo nieumyślnie usuwam zdjęcia z telefonu . Na szczęście chmura trzyma zdjęcia w koszu 30 dni, więc materiał odzyskuję. Dzis jednak miałem taką sytuację, że nie wszystko się zsynchronizowałyo bo chmura była pełna. A zaznaczyłem aby usunąć cale katalogi.

Jakims jednak cudem zdjęcia do mnie wróciły podczas odzyskiwania z kosza🙂 W rezultacie nic nie straciłem.

Pozostaje jednak pytanie czemu galeria synchronizuje coś czego nie powinna?

Gdzie jeszcze można pomanipulować ustawieniami aby taka sytuacja nie miała miejsca? Sprawdzałem tylko ustawienia w galerii samsung.

Pozdrawiam 
93 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kacpre Spróbuj odinstalować ostatnią aktualizację aplikacji Samsung Cloud, aby to zrobić, przejdź do: Ustawienia -> Aplikacje -> Samsung Cloud -> Trzy kropki  -> odinstaluj aktualizację. Gdy zrobisz to spróbuj, ponownie synchronizować.

PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Mam problem z połączeniem galerii zdjęć z usługą onedrive cały czas jest próbą łączenia i nic, resetowałem aplikacje i nic nie daje, gdzie szukać problemu?

image

0 Like
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Proszę sprawdzić ten link:
https://support.microsoft.com/pl-pl/office/galeria-firmy-samsung-i-onedrive-99c4e77b-8e63-4ddc-aede-...
Generalnie Galerię można łączyć z One Drive kontami osobistymi.

0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Niestety nie pomogło, łączyłem od nowa konta, konto osobiste i nic, dalej kręci się i kręci.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy łączenie odbywa się z poziomu aplikacji Galeria? Ścieżka wygląda następująco: Galeria > trzy kreski > Ustawienia > Synchronizuj z OneDrive. Do tej pory telefon nie wysyłał automatycznie zdjęć do chmury OneDrive? Nie korzystałeś nigdy z tej opcji?

0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Dokładnie tak robię, nie korzystałem z tej funkcji, wcześniej korzystałem z aplikacji od google do zdjęć ale ze teraz jest fajna cena za office 365 z 1TB to chciałem przenieść na Onedrive
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wygląda zatem na jakiś błąd. Spróbuj na początek wyczyścić dane aplikacji Galeria oraz Samsung Cloud. Wskazówki znajdziesz w poniższym wątku.

[Poradnik] Jak rozwiązać problemy z aplikacjami?
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/rozwi%C4%85zywanie-najcz%C4%99st...

0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Wyczyściłem dane aplikacji i niestety nic nie daje. Dochodzi do takiego momentu że loguje się raz na konto MS po czym chwile kręci się i wyskakuje ponowne zalogowanie na konto MS ale już inne okno i dalej kręci i kręci.
0 Like
Skyler7799
Voyager
Opcje
Miałem kiedyś taki sam problem i na zagranicznym forum opisałem moją procedurę i to pomogło wielu osobom. A więc wejdź do konta samsunga sprawdź czy microsoft jest połączony jeśli tak to odłącz. Następnie przejdź do ustawień aplikacji (tam gdzie czyścić cache i jej dane) te 3 pionowe kropki naciśnij w prawym rogu i odinstaluj aktualizację po tym zabiegu wyczyść dane aplikacji oraz wyczyść dane aplikacji galeria i tutaj ważne nie aktualizuj aplikacji onedrive i na tej starszej wersji spróbuj połączyć konta. Jeśli konta uda się połączyć możesz spokojnie zaktualizować onedrive. 😉
Skyler7799
Voyager
Opcje
Odinstaluj aktualizację onedrive wyczyść dane i wtedy połącz konta
0 Like