Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galeria historie

(Temat utworzony: 05-11-2023 12:29 PM)
7609 Wyświetlenia
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Dlaczego telefon tworzy mi sam jakieś historie ze zdjęć z podkładem muzycznym ? Od czego to jest zależy od ilości zdjęć czy jak ?. Bo robię wiele zdjęć ale utworzyło mi w przypadkowym dniu. Czy to po jakimś czasie tworzy ? Samemu wiem że w menu mogę utworzyć ale żeby sam telefon robił. To niech robi albo zawsze z każdego dnia albo w cale bo zasady jego działania nie rozumiem. Da się to wyłączać żeby sam nie robił ?
Przejdź do rozwiązania
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo. Pozdrawiam
TenTaki
Helping Hand
Opcje
I znowu mimo wyłączeniu tworzenia historii galeria szaleje ... następne 5 zrobiła...
Jak to badziewie opanować?!
Trzeba będzie znaleźć zastępstwo dla tej aplikacji skoro bez pytania analizuje nasze zasoby i je grupuje.
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Nie wiem co się porobiło z tym swiatem ale żeby kodzystac z glupich aplikacji trzeba pozwolić firmom na ich pelny dostęp i kontrolę i gdzie tu prywatności się pytam. Rozumiem jakieś tam warunki ale nie dostęp do zawartości.
0 Like
TenTaki
Helping Hand
Opcje
Właśnie zauważyłem że mimo braku zgody na dostęp do lokalizacji nazywa grupy zdjęć nazwami miast gdzie były robione...czyli analiza on-line jest!
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Dużo jest aplikacji połączonych i do tego nie da się wyłączyć, np tryby i procedury lub bixby ma lokalizację włączona i wylaczy się nie da. Nawet samej aplikacji jak ktoś nie chce korzystać pozbyć się nie można. Gdzie tu wybór użytkownika ja widzę wszystko na siłę. Ostatnio Outlook chciałem na laptopie sobie włączyć do poczty i co się okazało już prosto z mety pisze ze maile będą wysyłane do Microsoft,. Gdzie tu jest jakaś prywatność, to ja wolę juz przez przeglądarkę zobaczyć niż dawać Microsoftowi moje wiadomości. Za dużo ostatnimy czasy firmy danych od nas chcą i uważam bezpodstawnie bo wiele aplikacji do działania nie potrzebuje aż takiej kontroli i tyłu danych.
Nie wiem jak ty ale ja mam lokalizację wyłączona i wszystko wszędzie co się tylko da z tym związane. Może jak gdzieś używasz lokalizacji do czegoś to może i wtedy też galeria korzysta tylko ze powinno to być widoczne w ustawieniach aplikacji. W uprawnieniach masz wyłączona lokalizację ?
0 Like
TenTaki
Helping Hand
Opcje
Tak wyłączona.
0 Like
Members_KYZlEIn
First Poster
Opcje

Dlaczego muszę najpierw zaakceptować coś, czego nie chcę akceptować, żeby pozbyć się czegoś czego wcale nie chciałem mieć?!

0 Like
N_Marta
Journeyman
Opcje
Czy ppo utworzeniu historii osobistej że zdjec z podkładem muzycznych mogę to udostępnić np.na Facebooku? Utworzyłam historię, ale nie ma nigdzie opcji udostępnij
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@N_Marta, Przycisk udostępnij znajduje się po prawej stronie u góry w trakcie odtwarzania historii

Screenshot_20250129_131716_Gallery.jpg

N_Marta
Journeyman
Opcje
W trakcie odtwarzanie wyświetla mi się tylko usuń, zmen nazwę itp.
0 Like