Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galeria historie

(Temat utworzony: 05-11-2023 12:29 PM)
7580 Wyświetlenia
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Dlaczego telefon tworzy mi sam jakieś historie ze zdjęć z podkładem muzycznym ? Od czego to jest zależy od ilości zdjęć czy jak ?. Bo robię wiele zdjęć ale utworzyło mi w przypadkowym dniu. Czy to po jakimś czasie tworzy ? Samemu wiem że w menu mogę utworzyć ale żeby sam telefon robił. To niech robi albo zawsze z każdego dnia albo w cale bo zasady jego działania nie rozumiem. Da się to wyłączać żeby sam nie robił ?

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. W starszych androidach była taka opcja, teraz musimy wejść w aplikacje
- GALERIA
- USTAWIENIA
- USŁUGA NIESTANDARDOWA( Przy pierwszym wejściu musimy zaznaczyć akceptację i wcisnąć kontynuuj)
- ODNAJDUJEMY GALERIA I ODZNACZAMY TWORZENIE HISTORII.Screenshot_20231105_135049_Gallery.jpgScreenshot_20231105_135056_Customization Service.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Matinek, W każdej chwili możesz zrezygnować z Usługi niestandardowej

Ustawienia --> Konta i kopia zapasowa --> Zarządzanie kontami --> Konto Samsung --> Mój profil --> Bezpieczeństwo i prywatność --> Usługa niestandardowa --> wyłącz

@Matinek  napisał(a):
 I po drugie co spowoduje odznaczenie opcji przy innych aplikacjach np. Kalendarz , pogoda i inne ?

Screenshot_20231105_140653_Customization Service.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

36 Odpowiedzi
wirat
Helping Hand
Opcje

1000004928.jpg

Matinek
Troubleshooter
Opcje
A gdzie to w menu się znajduje ? I czy jesteś w stanie mi odpowiedzieć na jakiej zasadzie telefon tworzy te histirie ? To przypadkowo czy jak ?
wirat
Helping Hand
Opcje

galeria>ustawienia>usługa niestandardowa

https://g.co/bard/share/a1ff4b15dc1a

Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ale ja tu nigdy nic nie włączałem, mam napisane usługa nie jest w użyciu. A jak chce w to wejść to po pierwsze chce netu po drugie zgód na zbieranie i przetwarzanie danych żeby uzyskać polecenia w oparciu o moje korzystanie. To chyba rozumiem że ja tego włączonego nie mam i nie chce żeby cis mnie śledziło cobjak użytkuje. ?

To co w linku też nie mam w menu.
TenTaki
Helping Hand
Opcje
Kiedyś w ustawieniach galerii był suwak załączania/wyłączania tworzenia historii.
Nie wiem komu to potrzebne w obecnej ukrytej formie.
Ja zawsze to wyłączałem lecz i tak teraz tworzy je beż pozwolenia.
speeedgo
Pioneer
Opcje
W ustawieniach galerii musisz po prostu wyłączyć automatyczne tworzenie historii.
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Może i cis było jakby mi coś świtało że coś takiego kiedyś było. Ale teraz władnie nie widzę nic takiego. Dlatego się pytam czy miejsce tej opcji się zmieniło czy jak.
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Nie mam tego w menu to jak mam to wyłączyć ?
speeedgo
Pioneer
Opcje
Ja mam tak:

Ale pragnę poinformować że to One UI 4.11699188573029_1699188573012_0.jpg