Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy m21 instalacja apek na microSD

(Temat utworzony: 03-06-2020 10:54 AM)
6150 Wyświetlenia
Bartek78
Journeyman
Opcje

Witam Galaxy m21 to mój pierwszy fon na Androida. Kupiłem kartę SD klasy A1 do zapisywania aplikacji na tej karcie pamięci tylko nie wiem jak to zrobić. Wszystkie aplikacje instalują się w pamięci wewnętrznej fonu. Oglądałem poradniki naYoutube i nic nie działa. Błagam o pomoc bo mnie już krew zalewa z tym Samsungiem.

0 Like
39 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bartek78  A jaką aplikacje chcesz przenieść na kartę?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@PrzemekM  Chyba nie ma, już na Android 10  takiej możliwości jak było to wcześniej.

https://eu.community.samsung.com/t5/Galaxy-S9-S9/Przenoszenie-aplikacji-na-kart%C4%99-sd-s9/m-p/1141...

0 Like
Bartek78
Journeyman
Opcje

np. Onet, messenger lite. Nie ma opcji przenoszenia czy instalacji na karcie SD. Jestem załamany.

Rozumiem, że nie wszystkie aplikacje da sie przenieść

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bartek78  A przytrzymaj aplikacje messenger i kliknij w "informacje o aplikacji .

Później domyślna pamięć i "Użyto domyślną pamięć- zmień ". 

Zobacz czy masz takie coś Screenshot_20200603-114918_Settings.jpg

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Bartek78 musisz wiedzieć, że już od jakiegoś czasu nie ma pełnej możliwości instalacji aplikacji na karcie pamięci.

W tej chwili można przenieść jedynie tylko część ze składowych aplikacji, o ile ta oczywiście na to pozwala. Gdzie znaleźć info, czy aplikacja pozwala przenieść choć część dany, zaprezentował już @PrzemekM.

Ale nawet po takim przeniesieniu, moduły apki odpowiadające za jej uruchamianie, pracę, aktualizacje w tle i tak pozostaną w pamięci wewnętrznej telefonu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Bartek78
Journeyman
Opcje
Nie ma takiej opcji przy Messengerze.

Wygląda na to, że w Galaxy M21 te 64Gb (realnie 48GB) musi starczyć na aplikacje, bo nie da się ich zainstalować na karcie SD.
Jedynie co można ustawić to zapisywanie zdjęci i filmów z aparatu fona (dobre i to).

Jestem mega rozczarowany takim podejściem Samsunga.

Dzięki za próbę pomocy 🙂
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bartek78  To nie kwestia Samsunga tylko aplikacji. 

Pozdrawiam 🙂

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Bartek78  Pokaż, jak ty to robisz ?

Screenshot_20200603-140217_Settings.jpgScreenshot_20200603-140228_Settings.jpgScreenshot_20200603-140243_Settings.jpg

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2  No dokładnie tak jest u mnie :thumbs-up-sign-emoji-modifier-fitzpatrick-type:

0 Like