Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Przenoszenie aplikacji na kartę sd/ s9+

(Temat utworzony: 15-05-2019 08:26 PM)
10308 Wyświetlenia
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Witam

Chciałbym się dowiedzieć jak przenieść aplikacje na kartę sd na s9+. Wiem, że było to możliwe na androidzie 8, ale na OneUi nie mam pojęcia ,jak to  zrobić. Dodatkowo nie mogę trzymać filmów na karcie sd, tylko zdjęcia. Proszę o pomoc.

17 Odpowiedzi
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anonymous User, Witaj na forum. Poniżej przestawiam kroki, które pozwolą na przeniesienie aplikacji na kartę pamięci.

Ustawienia --> Aplikacje --> wybierasz aplikację, którą chcesz przenieść --> Domyślna pamięć --> Zmień --> Karta Pamięci

UstawieniaUstawieniaAplikacjeAplikacjeWybieramy aplikacjęWybieramy aplikacjęKlikamy "Domyślna pamięć"Klikamy "Domyślna pamięć"Klikamy "Zmień"Klikamy "Zmień"Wybieramy "Karta pamięci"Wybieramy "Karta pamięci"Klikamy "Zmień"Klikamy "Zmień"CzekamyCzekamyGotowe. Lokalizacja zmieniona.Gotowe. Lokalizacja zmieniona.

Pamiętaj, że nie wszystkie aplikacje można przenosić na kartę pamięci.

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Ok, dzięki działa. Szkoda tylko, że przy niewielu aplikacjach.

0 Like
MatiSt
First Poster
Opcje

A da radę robić to masowo? To jest wybierz opcję miejsce zapisywania instalowanych aplikacji - > karta pamięci, albo zaznacz aplikacje, zmień lokalizację aplikacji na kartę pamięci? 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MatiSt, Nie znalazłem nigdzie takiej opcji. Wychodzi na to, że musisz ręcznie przenosić każdą aplikację.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013 @MatiSt  Na to wychodzi że trzeba ręcznie.

pdurka
Voyager
Opcje
niestety jest bug! po aktualizacji aplikacji przenosi z powrotem do pamięci telefonu! spróbujcie zrobić i trzeba z tym zrobić poprawkę!
Vikie
Journeyman
Opcje
Wiem, że jestem trochę za późno, ale przy kazdej aplikacji nie mam możliwości przeniesienia. Karta włożona, zdjęcia i filmy przeniesione- stąd wywód, że działa. Wchodzę w aplikacje, chce przenieść załóżmy Messenger, Allegro, Ceneo, i grę ale nigdzie nie ma opcji przenoszenia. Mam Samsung Galaxy M21.
Ma ktoś jakieś pomysły co mogło pójść nie tak?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jeśli chodzi, o Allegro nie można, przenieś, ale Ceneo i Messenger tak mam A6 2018 z One UI 2.0.

Screenshot_20210108-183412_Settings.jpgScreenshot_20210108-183419_Settings.jpgScreenshot_20210108-183644_Settings.jpgScreenshot_20210108-183649_Settings.jpg

0 Like
Vikie
Journeyman
Opcje
to bardzo dziwne, nie mogę przenieść doslownie nic. oto jeden z przykladow, który powinno się dać przerzucić

20210108_185533_5782.jpg

Screenshot_20210108-185455_Settings.jpg

0 Like