Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Buds 2 Nagrywanie wiadomości głosowych na messengerze

(Temat utworzony: 30-03-2022 06:08 PM)
1740 Wyświetlenia
Krejzus
Apprentice
Opcje
Witam,
Mam problem, ponieważ gdy mam włożone słuchawki galaxy buds 2 i chcę nagrać wiadomość głosową to zamiast używać mikrofonu w sluchawkach to dźwięk nagrywa się z mikrofonu z s20fe
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Rozumiem, aczkolwiek takowe problemy wystąpią także w przypadku słuchawek od innego producenta
0 Like
ZipsoNeK
First Poster
Opcje
Okej ale na infolinii dostałem odpowiedź że nawet używając zestawu słuchawkowego przewodowego, aplikacje będą korzystać z mikrofonu w telefonie. I problem nie leży tylko w aplikacji messenger. Wiadomości głosowej SMS również nie mogę nagrać za pomocą sluchawek, tak samo jakiekolwiek relacje, aplikacja aparatu itd
0 Like
ZipsoNeK
First Poster
Opcje
Chociaż prawdę mówiąc na infolinii dostałem 3 różne odpowiedzi... jedna brzmiała że muszę zresetować ustawienia sieciowe, odinstalować i zainstalować aplikacje wearable, oraz że to po prostu niemożliwe żeby tak słuchawki działają, niezależnie czy na kablu czy bezprzewodowe
0 Like
ZipsoNeK
First Poster
Opcje
A fakt że nie jestem w stanie wykorzystać mikrofonu w oryginalnych słuchawkach samsunga, podłączone do flagowca tej samej marki to odrobinę dziwne
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Ja nie raz szukałem na "infolini/czacie" na stronce samsung pomocy i tam mniej potrafili zrobić niż tutaj na forum. Podobny i chyba jedyny taki przypadek na forum niestety nie miał innego końca niż ten. Może makerzy jeszcze poszukają jakiegoś rozwiązania a ja w tym czasie też postaram się coś znaleźć dla Pana aby móc jakoś rozwiązać ten problem.
0 Like
ZipsoNeK
First Poster
Opcje
Byłbym bardzo wdzięczny za wiadomość jak udałoby się coś znaleźć :winking-face:
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Poszukałem na YouTube i na zagranicznych forach Samsung members i zagranicą, nie udało się jeszcze nikomu rozwiązać tego problemu, ale było wiele osób, które borykały się także z tym problemem. Sytuacja występuje nawet od 2019 roku, więc chyba już nic nie jestem wstanie zrobić aby Panu pomóc na ten moment. Być może Samsung naprawi ten problem bądź jest to kwestia producenta tych aplikacji, gdyż te problemy zawsze występowały w:

- Facebook
- WhatsApp
- Messanger
- Instagram

No wszystkie są od Mety, więc być może to problem stoi po ich stronie a być może po stronie samsunga.

https://eu.community.samsung.com/t5/wearables/buds-issue-with-app-which-uses-the-microfone/td-p/1329...
0 Like
ZipsoNeK
First Poster
Opcje
Sęk w tym że problem występuje wszędzie, wygląda to tak jakby telefon aktywował mikrofon w słuchawkach tylko w momencie połączenia. Bo nawet nie działa w aplikacjach preinstalowanych przez samsunga. Więc chyba pozostaje czekać aż samsung się może kiedyś tym zainteresuje...
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Cóż no trzeba liczyć, na to że Samsung zainteresuje się tematem, można z tego co wiem tam na ich stronce zgłosić, więc może przyspieszy to cała akcję. Na ten moment zostaje słuchanie muzyki i połączenia a nagrywanie przez dyktafon. Oczywiście wiem, że nie jest to to samo i nie rozwiązuje problemu, ale niestety no nie możemy nic z tym zrobić
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Słuchawki bezprzewodowe posiadają nawet po 3 mikrofony które sa odpowiedzialne za wszelkiego rodzaju eliminowanie szumów otoczenia i prowadzenie tylko i wyłącznie rozmów telefonicznych.
0 Like