Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Głośność budzika, kolory Samsunga s21 plus

(Temat utworzony: 05-05-2021 12:19 PM)
9656 Wyświetlenia
Wiki87
Apprentice
Opcje
Jak wyregulować głośność budzika w S21+? Lubię mieć cicho budzik, a niezależnie jaką  głośność ustawię powiadomień, systemu itd., budzik i tak jest głośny. Czy posiadacze tego modelu też mają kolorystykę wpadającą w żółty (Szczególnie widać to przy kolorach skóry)? Nie wiem po co tyle ustawień balansu bieli czy temperatury kolorów, kiedy te ustawienia w tym trybie prawie niczego nie zmieniają, zmienia diametralnie kolory tryb naturalny, ale on z kolei jest zbyt mało nasycony, wypłowiały, lipa. Miałam poprzednio IPhone i tam kolory skóry są naturalne, a nie wpadające w jakieś pomarańcze i żółcie. Oprócz tego na niektórych fotkach na insta osoby mają prześwietlone, jaśniejsze twarze, a resztę ciemnienszą, jakiś dziwny ten nowy wyświetlacz Samsunga...
0 Like
20 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Przejdź kolejno do: Zegar > wejdź w konkretny alarm > Dźwięk alarmu > na dole znajdziesz suwak siły głosu.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Odnośnie wyświetlacza to sprawdź czy masz włączoną funkcję ochrony wzroku: Ustawienia > Wyświetlacz > Ochrona wzroku. Jeżeli tak to wyłącz i sprawdź czy to coś zmieniło.

Wiki87
Apprentice
Opcje
Nie mam, taki chyba urok tego wyświetlacza, swego czasu miałam też s8 plus i miał super żywe kolory, ale nie wpadały w jakieś dziwne tony. Opalenizna np. była brązowa a nie pomarańczowo-żółta. Myślałam, że może jakaś aktualizacja to poprawi, ale czy takie rzeczy da się poprawiać w ogóle aktualizacją, to nie wiem.
0 Like
Wiki87
Apprentice
Opcje
Dzięki, już ustawione.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Samsung począwszy od wyświetlaczy w modelach S10 znacząco obniżył emisję niebieskiego światła co z pewnością ma wpływ na wrażenia wizualne w porównaniu z innymi telefonami. Więcej informacji podałem w poniższym wątku.

Tryb ekranu - wyświetlaj naturalne lub żywe kolory
https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s10/tryb-ekranu-wy%C5%9Bwietlaj-naturalne-lub-%C5%B...

Jeżeli mimo wszystko masz wątpliwości to warto porównać z innymi egzemplarzami S21 w sklepach z elektroniką lub można też sprawdzić wyświetlacz w punkcie serwisowym.

Wiki87
Apprentice
Opcje
Dzięki temu udało mi się chociaż trochę zniwelować w regulacji koloru to co mi najbardziej przeszkadzało, teraz już osoby na zdjęciach i filmach nie mają żółtawej skóry. Gdybym potrafiła spersonalizować kolor sama, pewnie jeszcze bardziej bym ustawiła pod swoje gusta, niestety to dla mnie czarna magia, nie wiem o co chodzi z tym kołem barw. No i na "żywym" nie zdało to rezultatu, muszę nadal mieć naturalny, a w nim czuje niedosyt koloru i tak, ale najważniejsze, że pozbyłam się "żółtaczki". Dzięki.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Cieszę się zatem, że udało się zminimalizować problem z ustawieniem kolorów. Gdyby pojawiły się dodatkowe pytania lub wątpliwości to pisz śmiało.

Emroth
Apprentice
Opcje
Samsung zepsuł w budziku coś czego zepsuć (tak myślałem) się nie dało. Podpatrzył konkurencję i zlikwidował narastajacy dźwięk dzwonka. 😶 Brak słów. Mam nadzieję, że kolejne aktualizacje to naprawią
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli uważasz, że taka funkcja powinna się pojawić to warto wysłać sugestię do firmy Samsung.

Wskazówka - zgłaszanie sugestii do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/porada-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sug...