Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Funkcje aparatu

(Temat utworzony: 14-08-2023 07:20 PM)
288 Wyświetlenia
Members_URMs8jl
First Poster
Opcje

Chciałem zapytać o funkcje w zdjęciach która raz mi się pokazała i więcej jej nie widziałem. Zrobiłem niedawno zdjecie w górach i po prawej stronie na dole pojawiła mi się mała ikonka po kliknięciu której utworzył mi się 12 sekundowy klip przedstawiający to zdjecie jako klip od wschodu do zachodu

0 Like
74 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@eternal oblivion  Dzień dobry

Jest to blokowanie ostrości AF, dolnym suwakiem natomiast możemy regulować jasność

Antain
Explorer
Opcje
Jak wyłączyć to przeklęte doszlifowanie zdjęć, zamiast być lepsze są tylko bardziej rozmazane i tracą na ostrości i kolorach, samsung s23+
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Antain, Na chwilę obecną processing zdjęć można w dużej mierze ograniczyć za pomocą aplikacji Camera Assistant.

W tej wiadomości znajdziesz jak ją ustawić.

https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s20/samsung-s20-fe-5g-aparat-przejaskrawia-kolory/m...

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje

Wykonaj wskazówki @kamil40013, możesz również spróbować wyłączyć optymalizator scenerii w aplikacji Aparat i porównać, czy zdjęcia bez tej opcji Ci się bardziej podobają. 

Wchodzimy -> ustawienia -> aparat -> koło zębate -> optymalizator scenerii -> wyłącz 

AndrzejDwo
Voyager
Opcje
niestety ale nie zapowiada się aby coś się zmieniło. w oneui6 jest dodatkowa opcja kontroli 'polepszacza', która niestety nic nie zmienia. zdjęcia zrobione w 200mp po obróbce polepszacza są nie do przyjęcia. załączam przykład. mam nadzieję że samsung w końcu pozwoli nam odzyskać kontrolę nad aparatem. pozdrawiam Screenshot_20230815_055100_Gallery.jpgScreenshot_20230815_055056_Gallery.jpgScreenshot_20230815_055011_Camera.jpg
0 Like
sometimes
Helping Hand
Opcje
Jak robię zdjęcie to odlicza czas 2 sekundy.
Gdzie wyłączę opcje odliczania ?
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Klikając w tą ikonkę możemy to zmienić :smiling-face:Screenshot_20230909_094832_Camera.jpg
sometimes
Helping Hand
Opcje
Dzieki pomoglo, ale dziwne, że ta opcja była wlaczona.
0 Like
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Może przez przypadek została włączona 😁
Matnis
First Poster
Opcje
Hejka kiedyś w telefonie miałem taką możliwość że zrobiłem dziecku zdjęcie na statywie ubrałem mu inna koszulkę i zrobiłem drugie zdjęcie i wyszło jak by miał bliźniaka. Wiecie może jak nazywa się taka nakładka?
0 Like