Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Find My Mobile - opis funkcji.

(Temat utworzony: 02-02-2018 03:02 PM)
35104 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Damian K
Hotshot
Opcje

Cześć forumowicze,

Dzisiaj wrzucam kilka informacji o przydatnej usłudze Find My Mobile.

Na początek ważna informacja. Jeśli chcecie skorzystać ze wszystkich funkcjonalności , powinniście zaznaczyć 3 pozycje w ustawieniach telefonu.

W telefonie wchodzimy w Ustawienia i wybieramy Ekran blokady i zabezpieczenia.

Następnie otwieramy pozycję Znajdź mój telefon i zanaczamy trzy widoczne poniżej opcje.

Screenshot_20180202-144658.jpg  Screenshot_20180131-140206.png  Screenshot_20180131-140222.png

Jeśli te formalności mamy za sobą, możemy w pełni korzystać z funkcji dostępnych na stronie https://findmymobile.samsung.com/

Po zalogowaniu i wybraniu naszego telefonu pojawi się informacja o lokalizacji telefonu oraz boczny panel z przydatnymi funkcjami.

1. Zadzwoń na moje urządzenie przenośne.

fmm1.png

Pozwala szybko zlokalizować telefon „zgubiony” w domu lub w biurze :winking-face:

2. Zablokuj moje urządzenie.

fmm2.png

Tutaj możemy włączyć dwa typy blokad. Kod PIN do odblokowania ekranu oraz zablokować możliwość wyłączenia telefonu.

3. Kopia zapasowa urządzenia.

fmm3.png

Dzięki tej opcji możemy zgrać nasze dane do Samsung Cloud

4. Wyczyść moje urządzenie przenośne

fmm4.png

Mamy również możliwość sformatowania pamięci naszego telefonu.

5. Wydłuż czas pracy baterii.

fmm5.png

Tą opcją spowolnimy rozładowanie telefonu.

6. Pobierz dzienniki.

fmm6.png

Ta pozycja pozwoli wysłać do chmury 50 ostatnich połączeń oraz sms-ów.

7. Ustaw opiekunów.

fmm7.png

Ta pozycja daje nam możliwość uprawnienia innych osób do zarządzania naszym telefonem.

8. Odblokuj moje urządzenie.

fmm9.png

To pozycja będzie pomocna kiedy zapomnimy hasła/wzoru odblokowującego nasz telefon.

Mam nadzieję, że przedstawione funkcjonalności będą dla Was pomocne.

Zachęcam do samodzielnego przetestowania. Jeśli macie dodatkowe pytania, zachęcam do dyskusji poniżej. :winking-face:

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
192 Odpowiedzi
ninjaczyjt
Apprentice
Opcje

Witam. Włączyłem sobie funkcję śledzenia telefonu przez Find my mobile i teraz co 15 minut włącza mi się GPS w komórce. Chciałem ta funkcję wyłączyć na stronie Samsunga, ale nie widzę takiej opcji. Może ktoś mi poradzi jak ją wyłączyć. Bo chciałbym ją np. włączyć tylko jak będę szukał telefonu, a nie żeby cały czas działała i mi zużywała baterie.

0 Like
ninjaczyjt
Apprentice
Opcje

A mnie interesuje wyłączenie tej usługi, ale nie na moim S9+, tylko na stronie https://findmymobile.samsung.com/.
Włączyłem śledzenie komórki i co 15 minut mi włącza GPS, a chciałbym żeby to włączyć np. z komputera gdy np. zgubi się telefon, a nie żeby cały czas mi włączał GPS i zużywał baterie.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ninjaczyjt  Staraj się trzymać jednego tematu tak na przyszłość. Możesz, spróbować wyłączyć śledzenie telefonu jak na zdjęciach też reset hasła konta powinna spowodować wylogowanie telefonu.

Na Gmailu powinieneś otrzymać linki. Brama Samsung Klik Reset hasła Klik

Screenshot_20191005-093048_Settings.jpgScreenshot_20191005-093116_Samsung Experience Service.jpgScreenshot_20191005-093132_Samsung Experience Service.jpg

ninjaczyjt
Apprentice
Opcje
Ok. W końcu znalazłem sposób 😄
Wystarczyło jeszcze raz włączyć śledzenie telefonu na stronie https://findmymobile.samsung.com i zanim się uruchomiło anulować 😄
I teraz już mi nie włącza co chwilę GPS 😄
Problem rozwiązany.
ninjaczyjt
Apprentice
Opcje

Sorki za nie trzymanie się tematu. Otóż powiem jak w końcu udało mi się rozwiązać ten problem, żeby inni znali też ten prosty sposób 😄

Wystarczyło jeszcze raz włączyć śledzenie telefonu na stronie https://findmymobile.samsung.com i zanim się uruchomiło anulować 😄
I teraz już mi nie włącza co chwilę GPS 😄
Problem rozwiązany.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ninjaczyjt  Super że udało się rozwiązać problem

0 Like
siedlik
First Poster
Opcje

Witam w samsungu s10 włączyłem usługe lokalizacji, znajdz mój telefon i od tej pory dostaje cały czas denerwujące powiadomienia ze mój telefon ma włączoną usługę lokalizacji, po wejściu w menu powiadomień dostaje komunikat ze nie mozna wyłączyc tego rodzaju powiadomień dla tej usługi. Jest to bardzo mylące bo za kazdym razem jak przychodzi otrzymuje dzwięk taki jak na sms patrze na telefon a to znowu to irytujące powiadomienie. Pytanie jak wyłączyć te denerwujące powiadomienia nie wyłączając usługi.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@siedlik gdy wyświetla się powiadomienie, kliknij i przytrzymaj je. Wtedy będziesz miał informację z jakiej kategorii jest to powiadomienie i wyłącz tę kategorię.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
siedlik
First Poster
Opcje

Właśnie tak robię i pokazuje mi komunikat ze nie można wyłączyć powiadomień z tej kategorii

0 Like
AgnieszkaG
Expert
Opcje

@siedlik,

wejdź w Ustawienia > Aplikacje > Znajdź mój telefon > Powiadomienia > Zezwalaj na przerwanie - wyłącz.

Daj znać, czy pomogło.

0 Like