Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy ktoś z was korzysta z Aplikacji AetherSX2?

(Temat utworzony: 24-01-2024 07:41 PM)
382 Wyświetlenia
bartekkoks
Pathfinder
Opcje
Mianowicie na S24 źle to chodzi ogólnie na open GL średnio strasznie. Na S21+ śmigało git np Ratchet and clank 3 ver. Europa. Tu na s24 tylko na open GL chodzi ale strasznie źle w porównaniu do S21+ na silniku Vulcan śmigało aż miło a tutaj kicha. Podzielcie się informacją
0 Like
7 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@bartekkoks, Korzystałem z tego emulatora na S23 Ultra i przy odpowiedniej konfiguracji nie było żadnych problemów. Dodam, że GPU Renderer miałem ustalony na Vulkan, a nie OpenGL. Pamiętaj też, że ten emulator nie otrzymuje już nowych aktualizacji, ponieważ twórca porzucił projekt na początku 2023 r. Oznacza to, że nie będzie on przystosowywany do nowszych urządzeń i tego typu problemy z wydajnością mogą być normą.

0 Like
bartekkoks
Pathfinder
Opcje
Dzięki za odpowiedź ale jak widzisz, sam właśnie korzystałeś i właśnie na Vulcan pewnie miałeś wszystko ok? Tak jak ja na s21+ na Vulcan jest ok Tak tu na S24 Vulcan Ssie a open GL nie domaga i to koszmarnie na S10+ lepiej chodzi
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@bartekkoks, Bez problemu ukończyłem kilka gier na tym emulatorze. Obawiam się, że nic na to nie poradzimy, jeśli nie zostanie wydana aktualizacja przystosowująca emulator pod nowe procesory.

0 Like
bartekkoks
Pathfinder
Opcje
Okej rozumiem, aczkolwiek wiesz coś na temat tego czy ogólnie S24 lepiej radzi sobie w silniku Vulcan czy open GL? Bo naprawdę nie myślę że jest to wina Aplikacji
0 Like
bartekkoks
Pathfinder
Opcje
A właśnie w Vulcan tak naprawdę S24 jest martwy. W Open GL jest ok na poziomie 40% tego co oferował Właśnie s21+ w tej aplikacji i na grach
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@bartekkoks, Jeszcze nie miałem okazji przetestować AetherSX2 na S24 Ultra. Jak tylko będę coś wiedział, to dam znać w tym wątku.

0 Like
bartekkoks
Pathfinder
Opcje
Okej dzięki daj znać chodź wiadomo że mimo wszystko "raczej" musi być lepiej bo jednak inny procesor tak czy siak dzięki za odzwe i czekam na dalsze informacje.
0 Like