Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Facebook nie pojawiają się powiadomienia

(Temat utworzony: 18-08-2021 07:12 PM)
4987 Wyświetlenia
damian3381
Explorer
Opcje

Witam,

Mam problem z Facebookiem w moim S10 Lite, mianowicie nie pojawiają sie w ogóle powiadomienia, np. nie pojawia sie że ktoś ma urodziny, jakieś wydarzenie sie zbliża czy ktoś coś opublikował na grupie itp.
Wszystkie inne aplikacje normalnie pokazują powiadomienia.
Co może być tego powodem, proszę o pomoc. Czy macie podobną sytuacje do mojej?
58 Odpowiedzi
damian3381
Explorer
Opcje
Zrobilem debrand telefonu z TPL na XEO, ustawienia fabryczne dla pewności. Ale niestety powiadomienia dalej nie przychodzą. Również sprawdzone na mojego brata telefonie Galaxy A7 2018, podobnie bez powiadomień.
0 Like
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

W takim wypadku brzmi na problem aplikacji, nie telefonu. Trzeba czekać na aktualizację.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

yeyayeya
First Poster
Opcje

Witam, po wymianie telefonu na Samsung galaxy s22 w aplikacji samsung nie mam wgl powiadomień o urodzinach znajomych. Mam wszystko w opcjach włączone itp. Pisałem do suportu facebooka lecz bez odpowiedzi. Miał ktoś taki przypadek? Odinstalowywałem aplikacje itp i nic to nie dało.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@yeyayeya, wygląda na błąd po stronie aplikacji Facebook. Możliwe, że kolejna aktualizacja aplikacji rozwiąże ten problem. Zaczekaj również na odpowiedź od dewelopera.

Piotru92
Student
Opcje
Cześć.

Posiadam Fold4 od grudnia 2022. Od pierwszego dnia do dziś mam problemy z Facebookiem i Messenger.

Facebook mimo ustawionych wszystkich opcji nie wyświetla kompletnie powiadomień push. Dopiero gdy wejdę w aplikacje i odświeżę powiadomienia sam to mam aktualne. Zrobiłem wszystko co mogłem. Wyłączyłem każde możliwe oszczędzanie energii i optymalizację. Dodałem aplikacje na wszystkie listy wykluczeń by tylko mogły chodzić beż ograniczeń. Nic nie działa. W samej aplikacji również wszystko ustawione jak należy. W ustawieniach aplikacji i systemu też. No wszędzie. Poznałem zakamarki systemu o których nawet nie wiedziałem, że istnieją- nic to nie dało. Usunięcie aplikacji i resety- nic. 

W parze z tym idzie messenger. On sobie wysyla powiadomienia jak chce. Czasem są czasem nie. Albo czasem przyjdzie ale bez wibracji. Później za 20 znów przyjdzie to samo co już odczytałem. Zwykle to przychodzą po prostu 20min od momentu, gdy ktoś coś wysłał do mnie.

Koszmar. 

Telefon kosztował mnie 7000zl i ja nie mogę używać jego podstawowych funkcji. Czy jest cokolwiek co ja mogę jeszcze zrobić poza sprzedażą tego złomu i kupnem iPhone?

Help.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Co do powiadomień z Facebooka i Messengera temat był już poruszany i problem występuje na większości marek telefonów. Wina leży po stronie samych aplikacji, a nie urządzeń.
Piotru92
Student
Opcje
Pisałem na różnych grupach technologicznych i 90% użytkowników tego problemu to podsiadacze Samsungów! A jak ktoś to miał na jakimś innym telefonie np Huawei to trwało to tydzień a nie 10 miesięcy! Nie było nawet jednego dnia żeby działało dobrze a w międzyczasie aplikacja miała mnóstwo aktualizacji i to by nic nie pomogło?
Nigdy w to nie uwierzę, nie po tym co widziałem, haki feedback zebrałem. Wasz system to ***** i ubija aplikacje mimo braku zgody użytkownika, to jedyne co może miec tu miejsce.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Powiem Panu że mówię to co mówią osoby przychodzące do naszego serwisu, że maja wieczne problemy jak.nie z Facebookiem to z Messengerem i mają różne telefony. Są to aplikacje zewnętrze i to ich powinien Pan winic a nie zaraz telefon. Sam Pan teraz odpowiedzial sobie na pytanie skoro aplikacja dostaje sporo aktualizacji, to w celu poprawiania wiecznych błędów które posiada.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy przywracałeś kopię zapasową z poprzedniego telefonu? Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy.

Piotru92
Student
Opcje
W poprzednim telefonie nie było żadnych błędów bo był to iPhone
0 Like