Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Dziwne zachowanie telefonu - aplikacja wiadomości

(Temat utworzony: 16-09-2021 08:21 PM)
8976 Wyświetlenia
BasiaCh
Explorer
Opcje

Dzień dobry,

Od kilku dni mam problem z telefonem. Podczas użytkowania następuje mignięcie ekranu jakby został wykonany zrzut i w tle otwiera się pusta aplikacja wiadomości, w która nie można wejść. Jeśli w tym czasie pisany jest tekst to on znika i trzeba pisać od nowa. Rozmawiałam na czacie z konsultantem ze wsparcia i wykonałam wczoraj wipe cache partition oraz app recovery i nic nie pomogło. Powiedział, że nigdy się z czymś takim nie spotkał i polecił oddanie telefonu na gwarancję. Czy ktoś może wiedzieć o co chodzi i jak to naprawić ? :smiling-face:

Pozdrawiam Screenshot_20210915-185147_One UI Home.jpgScreenshot_20210915-125349_One UI Home.jpg

Przejdź do rozwiązania
BasiaCh
Explorer
Opcje

Witam,

U mnie problem pojawił się znowu ale tylko jeden raz bo od razu wyczyściłam dane aplikacji. Wydaje mi się, że ma to związek ze ściąganiem aktualizacji aplikacji z google play bo zaczęło się to dziać od razu po tym. Nie wiem tylko, która konkretnie aplikacja może za to odpowiadać ;).

Pozdrawiam

Rayem7
Student
Opcje
U mnie pojawił się ten sam problem. Problemy pojawiły się po aktualizacji na sgs10 (aktualizacja g973fxxcfuh3) - wersja aplikacji wiadomości 12.2.10.31. Spróbuję wyczyścić dane aplikacji wiadomości i dam znać, czy pomoże
0 Like
Tokar89
Journeyman
Opcje

Cześć, u mnie również od jakiegoś czasu telefon dziwnie się zachowuje. Np jadąc na nawigacji, minimalizuje się ona do okienka pływającego. Przy tym na ułamek sekundy mignie ekran. Mało korzystam z aplikacji wiadomości i właśnie wydaje mi się ze mimo braku ręcznego jej uruchomienia, jest w aplikacjach "zminimalizowanych".

Nie wiem czy to faktycznie problem z aplikacją wiadomości, ale mam jej wersję 12.2.10.31. Nie wiem jaka wersja była gdy problemy nie występowały i czy w ogóle w ostatnim czasie byka aktualizacja tej aplikacji.

Czy ktoś zgłębił ten temat?

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Tokar89, hej, przerób rozwiązania podane w tym wątku oraz zerknij do podobnego i sprawdź metody stamtąd: https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s10/obracanie-ekranu-galacy-s10/td-p/4180895/page/2 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Jacula
Apprentice
Opcje
Mam dokładnie tak samo to strasznie denerwujące. Mój telefon to Galaxy S20 +5G.
Robiłem wszystko co jest zalecane i to nie pomaga, problem wraca
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Jacula, hard reset też?

Spróbuj jeszcze: Ustawienia - Aplikacje - Trzy kropki - Dostęp specjalny - Wyświetlanie na wierzchu i odznacz (wyłącz) wszystkie.

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Jacula
Apprentice
Opcje
Tak hard reset też. Przez chwilę było ok i problem wrócił
0 Like
Jacula
Apprentice
Opcje
@OleksiiA zastosowałem się do Twojej porady zobaczymy czy coś pomoże
Jacula
Apprentice
Opcje
@OleksiiA mija pierwszy dzień zastosowania Twojej porady i na razie zero nieporządanych objawów 😁
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Jacula, w razie czego dawaj znać. :winking-face:

Witaj na Forum Samsung!