16-09-2021 08:21 PM
Dzień dobry,
Od kilku dni mam problem z telefonem. Podczas użytkowania następuje mignięcie ekranu jakby został wykonany zrzut i w tle otwiera się pusta aplikacja wiadomości, w która nie można wejść. Jeśli w tym czasie pisany jest tekst to on znika i trzeba pisać od nowa. Rozmawiałam na czacie z konsultantem ze wsparcia i wykonałam wczoraj wipe cache partition oraz app recovery i nic nie pomogło. Powiedział, że nigdy się z czymś takim nie spotkał i polecił oddanie telefonu na gwarancję. Czy ktoś może wiedzieć o co chodzi i jak to naprawić ?
Pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
17-09-2021 09:01 AM
Spróbuj jeszcze wyczyścić dane aplikacji Wiadomości. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > Wiadomości > Domyślna pamięć > Wyczyść dane. Jeżeli to nie pomoże to wykonaj hard reset, o którym wspomniałem w poprzedniej mojej wiadomości.
16-09-2021 09:22 PM
@BasiaCh Witam
Czyli rozumiem że aplikacja wiadomości sama z siebie się otwiera i nie można nic zrobić?
16-09-2021 09:35 PM
Witam,
Aplikacja otwiera się w tle i po kliknięciu w to otwarte okno znika i nic się nie dzieje. Natomiast kiedy chcę wejść w same wiadomości to wszystko działa normalnie. Żeby pozbyć się tego otwartego w tle okna klikam ,,zamknij wszystkie'' i po jakimś czasie otwiera się ponownie, czasem czarne a czasem białe :). Dodam tylko, że ściągnęłam update systemu 13.09 ale ten problem pojawił się jakieś 2 dni wcześniej.
Pozdrawiam
16-09-2021 09:50 PM
16-09-2021 09:56 PM
Zgadzam się - jest to bardzo dziwne. Poza tym nic się nie dzieje, zastanawiam się czy przejście w tryb awaryjny i sprawdzenie czy podczas niego nadal się coś dzieje może coś wnieść do problemu. Zastanawiałam się czy to może update jakieś aplikacji z google namieszał....
16-09-2021 09:59 PM
16-09-2021 10:02 PM
Sprawdź czy problem występuje w trybie bezpiecznym. Jeżeli tak to wykonaj hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Instrukcję znajdziesz w poniższym odnośniku.
Instrukcja - hard reset | tryb bezpieczny
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
16-09-2021 10:19 PM
Witam,
Sprawdziłam - w trybie bezpiecznym nic się nie dzieje, bo nie ma tam wiadomości. Jest tylko tel, udostępnianie lokalizacji, internet, można też dodać kilka opcji ale wiadomości tam nie było a więc też i tego problemu nie było.
16-09-2021 10:23 PM
16-09-2021 10:26 PM
Dzięki za sugestie. Przeskanowałam telefon poprzez zakładkę pielęgnacja urządzenia i nic nie wykazało. Możesz ew. coś polecić żeby sprawdzić ?