Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DEX & SmartView

(Temat utworzony: 26-03-2022 10:57 PM)
636 Wyświetlenia
Suliszka
Explorer
Opcje
Szanowni, podpowiedzcie, po co dwie podobnie działające opcje zrzutu ekranu na inne przekaźniki?
Smart View oczywiście wygodniejsze, dlatego zastanawiam się po co ten DEX?
0 Like
5 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, Samsung Dex daje możliwość podpięcia telefonu do kompatybilnego urządzenia takiego jak: Komputer, Laptop, telewizor.
Możemy to zrobić przewodowo lub bezprzewodowo.

Dzięki tej funkcji możemy używać telefonu jako komputera na większym ekranie. Wszystkie funkcje telefonu podczas uruchomienia Samsung Dex są dostępne.

SmartView natomiast służy do udostępniania multimediów na inne urządzenia.

Używam tych funkcji i dobrze, że są obie, ponieważ gdy chcę udostępnić zdjęcie ( czasami jest szybciej i łatwiej) używam Smart View, a gdy chcę używać telefonu na większym ekranie i móc kożystać ze wszystkiego na telefonie to używam Dex
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Suliszka Dopełniając wiadomość użytkownika @W99 Samsung DeX służy nam do zrobienia z telefonu, małego przenośnego komputera. Aby opcja działała, trzeba połączyć z ekranem bezprzewodowo lub przewodowo. 

Smart View służy do kopi ekranu na ekran bezprzewodowo. 

Suliszka
Explorer
Opcje
szczerze, to nadal nie rozumiem po co są dwie opcje zrzutu na ekran.
SmartView jest wygodniejsze i nie tylko do multimediów, odzwierciedla wszystko, co dzieje sie na telefonie. więc nie wiem po co DEX, gdzie trzeba wszystko pstrykać kursorem.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Suliszka Tak jak pisałem, Samsung DeX umożliwia rozszerzenie telefonu na działanie komputera stacjonarnego poprzez podłączenie klawiatury, myszy i monitora, a Smart View kopiuje tylko ekran.

Megascry
Pioneer
Opcje
@Kacper2 dobrze opisane i zrozumiałe. 👍